• Dátum: 12.10.2020
  • Tip: Kertesz M.
  • Kurz: 2.73

Odveta po dvoch rokoch. Šampión weltrovej divízie organizácie Oktagon, Dávid Kozma, sa stretne v odvete s maďarom Matém Kertészom. Prvý zápas sa odohral na jeseň 2018, kedy v semifinále pyramídy, vtedy Dávid Kozma neutralizoval Kertésza jeho takedownami. Aj keď Maté všetkých ohúril svojím rýchlym vstávaním po každom takedowne, v postoji viac menej čakal len na jednu poriadnu ranu.

Prečo by podľa mňa mal ale Kertész "prekvapiť všetkých, a zvíťaziť, proti "ružovému panterovi" z Primmat gymu? Za prvé, Maté sa od spomínaného zápasu podstatne zlepšil. S Radom Úškrtom ukázal, že má nielen riadne srdiečko, ale hlavne meniť taktiku za pochodu. Tento zápas by som nebral ako smerodatný, pretože technického postojára Matého ničili práve Radove bomby, a podobnú silu v rukách nemá asi nikto v divízii - nie to Kozma. Proti Bryczekovi mu zápas nevyšiel, avšak proti Wittnerovi zažiaril maďar na plnej čiare. Skvelý v postoji, pohyblivý na nohách, veľmi trpezlivý s údermi. Hlavne ukázal, že sa vie vysporiadať so zemiarom, ktorým Wittner je. Určite nedosahuje úrovne Kozmu, avšak ukázal, že to s ním bude oveľa ťažšie, než to bolo v prvom zápase.

Za to Kozma od zápasu s Matém, podľa môjho názoru si drží stále v podstate tú ístú vlnu, a osobne mi nepríde, že by urobil tak výrazný skok ako Maté. Tento zápas bude vyrovnaný, rozhodne sa pravdepodobne na body, avšak v kurze 2,73 mi to príde prestrelené. Naopak o mierne by som favorizoval Matého.

Tiket



Chat