• Dátum: 02.10.2020
  • Tip: Garin
  • Kurz: 1.93

Tento zapas 3. kola Roland Garros medzi dvoma hracmi druhej svetovej dvadsiatky vyzera na prvy pohlad ako vyrovnany suboj, podme si ho vsak rozmenit na drobne.

Garin je vyslovene antukovy specialista, ktory ma prakticky vsetky kvalitne vysledky na tomto povrchu a svojmu rankingu v top 20 vdaci vylucne tomu. Na konte ma 4 tituly ATP a vsetky su antukove - dva z roku 2019 a dalsie dva tohtorocne, napriek vyrazne skratenej antukovej sezone.

Khachanov je naopak vyrazne lepsi na harde - taktiez ma na kariernom konte 4 turnajove vitazstva a to vsetky na tvrdom povrchu. Posledny je z roku 2018 a v tohtorocnej sezone zaziva skor mierny upadok formy.

Obaja hraci sa pred RG predstavili na turnaji v Hamburgu, kde Khachanov vo vyrovnanom suboji prveho kola udolal Struffa 7:5 v tretom sete (Struff dnes podlahol Altmeierovi 3:0 na sety) a v dalsom kole dostal vyprask od Lajovica 6:1 6:2.

Garin v Hamburgu znicil Nishikoriho 6:0 6:3, poradil si s finalistom antukoveho Kitzbuehlu Hanfmannom aj vo forme hrajucim Bublikom a zastavil ho az Tsitsipas v semifinale, kde mu podlahol v tretom sete 6:4.

V prvych kolach RG porazil Khachanov Majchrzaka a Veseleho, s druhym menovanym rozhodli o vitazstve doslova 1-2 lopty. Garin presiel cez Kohlschreibera a Polmansa a hoci v oboch zapasoch stratil set, priebeh hry kontroloval.

Co je najdolezitejsie v tomto suboji je to, ze Garin je triedovo lepsi antukar, ktory bude na tomto povrchu tazit z kvalitnej defenzivy a frustrovat Khachanova k chybam. Pomale podmienky tohtorocneho French Open nedovolia Rusovi vela lacnych bodov zo servisu a vo vymenach bude dominovat spolahlivejsi Cilan.

Bude to prvy vzajomny zapas tychto dvoch hracov a ja predpokladam ze Garin si vitazstvo postrazi v styroch setoch.

Tiket



Chat