• Dátum: 22.06.2020
  • Tip: BIG -1.5
  • Kurz: 1.62

Hrat BIG proti tretotriednym timom bolo vzdy nie uplne rozumne. Tiez by som to nehral za open kurz 1.45, no za tento si to uz dam. Druhym dovodom je samotny turnaj, je to kvalifikacia na summit 6, co je vlastne 2. z 3 turnajov, kde sa hra o RMR body, teda body na jediny Major, ktory sa bude tento rok hrat s prizepoolom 2 mega.

BIG vedeli s podobne slabymi timami zavahat, ale tu sa to podla mna nestane. Kvalifikacia sa hra iba na single elimination, takze kto vypadne v tomto prvom kole (osemfinale) tak konci. To znamena, ze si zavrie cestu k RMR bodom. BIG zatial nema ziadne, pretoze nehrali ESL:RtR, takze ak si chcu zahrat major, v tomto zapase nemozu zavahat + ked maju takehoto supera. BIG je jeden z najlepsich online timov momentalne, ich forma a firepower je neskutocna (syrson zacal asi cheatovat :D) Syrson, Tabsen, Xantares - vsetko hraci s minimalnim ratingom 1.18, (pricom taketo cisla chceme vidiet hlavne u tych, ktory hraju na pozicii entry fraggera, velka vyhoda pre BIG) co znamena, ze patria do TOP10 % vsetkych hracov na pro scene. Zvysni dvaja rifleri k1to a tizian maju ratingy nad 1.00, takze momentalne vsetci fraguju neskutocne. A nemozme povedat, ze tieto cisla si spravili na timoch druheho alebo tretieho sledu, akymi su prave HAVU. Winrate cca 80% , pricom zacali porazat organizacie ako FAZE, MS, G2 , Complexity a pod. S T1 timami sa HAVU v poslednych mesiacoch ani nestretlo. BIG vyhralo Dreamhack Europe, nasledne kvaldu na ESL pro league, kde niektore timy ako napriklad Team Spirit doslova rozrhali. Vysledkom je posun z 24. miesta na 8. za posledny mesiac - to je dokaz toho, ze ta forma je proste neskutocna.

HAVU - finsky celok, ktory nehra uplne zle, ale len proti podobne silnym timom. Akonahle sa im do cesty postavi niekto lepsi ako napriklad TS, Heroic, VP, Mad Lions a pod. tak vidime, ze tieto zapasy este nedokazu vyhravat. Maju na konte sice nejake skalpy timov ako OG alebo North - no toto su momentalne uplne slabe timy bez poriadnej firepower. S BIGOM momentalne neporovnatelne. A ked sa pozrieme na dalsie zapasy, tak mozeme vidiet, ze stabilne nedokazu porazat nikoho. To, ze porazia 1x Gambit Y. a nasledne s nim 3x prehraju tiez o niecom svedci, rovnako tak proti Endpointu a takto by sa dalo pokracovat stale. Niektori, ktori budu toto citat mozno ani predchvilou zmienene timy nepoznaju. HAVU na BIG podla mna nema absolutne Firepower a hlavne na nich nema mappool. Ich najlepsia mapa Train bude zabanovana a druha najlepsia - NUKE, tak na tej su snad momentalne BIG najsilnejsim timom na svete. Ostatne mapy nic extra, takze mappool hra v tomto zapase presne proti nim, jedine by snad mohli prekvapit na OP, kde to ale nie je ziadna hitparada.

Draft : Bany v prvom kole - INF a TRAIN (tu stratia HAVU svoju najlepsiu mapu). Picky v prvom kole - **** by mali zobrat NUKE, a neriskovat, ze si ho BIG pickne samo. Mozu vsak vyskusat zahrat nejaky mindgames a picknut OP (a spoliehat sa na supera, ze pickne NUKE sam), kde by mozno bola sanca na nejaky upset, ale nepredpokladam a riskovat to zrovna na tomto druhu turnaja mi nepride prilis mudre. BIG si pickne NUKE, pokial si ho nepickne HAVU, inak s najvacsiou pravdepodobnostou DUST 2, hravaju ho dost casto. Na decider sa podla mna v tomto zapase nepozrieme, pre tuto stavku je aj tak irelevantny.

H2H 3-0 pre BIG, pricom ked sa tieto timy stretli, tak BIG hralo o 2 triedy horsie CSko ako teraz. BIG su momentalne dobre rozbehnuta masina a stavat sa jej do cesty je podla mna velke riziko. Takze tento zapas ma len 1 bet a to bud dat na BIG alebo nehrat nic. Pre tuto stavku hra asi vsetko - firepower, mappool ale hlavne format turnaja, kde neexistuje druha sanca. Tym padom nie je cas na ziadne chyby a pochybujem, ze BIG by chceli zdramatizovat zapas zrovna proti HAVU a riskovat tak, ze pridu o cenne RMR body a tym si znacne zkomplikovat cestu na major. Pokial nenastane nieco naozaj neocakavane, tak moj tip je, ze HAVU neuhra v ziadnej mape ani 10 kol. GL

Tiket



Chat