• Dátum: 24.03.2020
  • Tip: Nepomniachtchi Ian
  • Kurz: 2.35

Turnaj kandidátov Rusko, Šachy

Vachier Lagrave Maxime - Nepomniachtchi Ian, TIP 2 (stavka bez remizy)

Mame tu siedmy hraci den. V tomto suboji sa stretnu dvaja 29 rocni sachisti, na jednej strane domaci rus Nepomniachtchi Ian a na druhej francuz Vachier Lagrave Maxime.

Treba tu povedat ze obaja zatial hraju excelentne lebo su na prvych dvoch miestach tabulky. Vachier Lagrave Maxime zatial vyhral jeden zapas a 5x remizoval no a jeho rusky kolega Nepomniachtchi vyhral az 3 zapasy a len 3x remizoval a da sa povedat ze ta forma je u neho vyborna!

Ak sa pozrieme na rebrickove postavenie oboch hracov tak v rebricku aktivnych hracov zistime je Vachier Lagrave Maxime je najlepsi francuzsky hrac, ale v celkovom rebricku mu patri pozicia c.8 medzi aktivnymi hracmi.

Nepomniachtchi je druhy najlepsi rusky hrac a celkovo vo svetovom rebciku je vsak na pozicii c.5., cize logicky je mierne lepsim hracom Nepomniachtchi.

Tieto skutocnisti som cerpal z FIDE Chess.

Aj posledne dva vzajomne zapasy v ramci Grand Prix Jeruzalem koncili jednou vyhrou Nepomniachtchiho 1:0 a druhy sa koncil remizou 0,5:0,5.

Potom mi tu nesedi kurz 7 na Nepomniachtchiho a teda rozmyslal som hrat aj tento kurz, ale nakoniec si zahram vyborne poistenu stavku na Nepomniachtchiho a sice ze vyhra v stavke bez remizy, kde ta remiza pri takto vyrovnanych hracoch ci uz celkovo alebo aj v ramci turnaja hrozi dost vyrazne.

Kurz cez 2,30 na Nepomniachtchiho ma vsak podla mna vyraznu hodnotu a ja som sa rozhodol si ho zahrat. Nepomniachtchi hra dokonca aj na ruskej pode, aj ked tu ta vyhoda nieje az taka ako v inych sportovych odvetviach.

Tiket



Chat