• Dátum: 19.03.2020
  • Tip: D. Minsk
  • Kurz: 1.41

Od soboty som zažíval to čo obrovská časť komunity a to vynútený sázkarský pôst. Nechcem pokúšať naslepo šťastie v neznámych ligách či v arménskom tenise a tak skúsim tento pôst ukončiť tipom z bieloruskej ligy. V jej prvom kole privíta Dinamo Minsk na svojom trávniku nováčika Ruh Brest a ja verím domácemu tímu.

Dinamo Minsk patrí k najlepším bieloruským klubom. V minulej sezóne síce skončili až na štvrtom mieste a nekvalifikovali sa ani do európskych pohárov, ale v predchádzajúcich piatich sezónach sa vždy umiestnili v top trojke a hrali aj európske poháry pričom dvakrát sa dokázali prebojovať do základnej skupiny EL. Hodnota ich hráčskeho kádra je 6,5 mil. euro. Jednoznačne najznámejším hráčom je posledná posila tohto tímu a tou je ľavý obranca Slovana Bratislava Artem Sukhotsky, ktorý išiel do tohto tímu na hosťovanie. Za zmienku určite stojí dvojica bieloruských reprezentantov : Shitov(66 zápasov) a Rios(10 zápasov).

Rukh Brest je nováčik najvyššej súťaže. V druhej lige síce skončil až na treťom mieste, ale cez baráž sa dostal do najvyššej súťaže. Hodnota ich hráčskeho kádra je pre porovnanie 2,1 mil. euro. Nejakých známejších hráčov tam bežný futbalový fanúšik nenájde. Na prvý pohľad však zaujme presun až 7 hráčov z majstrovského Dinama Brest do tohto tímu. Až na Nigérijčana Osuchukwuho sú to všetko mladí hráči v rozmedzí od 19 do 22 rokov.

Vzájomné zápasy u tejto dvojice neevidujeme, forma tímov je takisto na začiatku súťaže otázna. Za normálnych okolností by som určite takýto tip neskúšal, ale moja závislosť mi nedá inak ako v tomto zápase vyskúšať tip na výhru skúsenejšieho a hádam aj kvalitnejšieho tímu domácich.

Tiket



Chat