• Dátum: 11.03.2020
  • Tip: Rodionov
  • Kurz: 1.4

Koronavírus výrazne obmedzuje aj ponuku športových zápasov a tak som si z toho zvyšku čo zostal v ponuke vybral pre analýzu duel challengrového turnaj v Nur Sultane v ktorom verím vo výhru Rodionova nad Zapatom.

Jurij Rodionov je 20-ročný rakúsky tenista, ktorý je v rebríčku na 168. mieste čo je zároveň aj jeho kariérne maximum. Na to o akého mladého hráča ide mal veľmi dobrý vstup do sezóny keď zapísal bilanciu 16/5. Dokázal vyhrať halový challenger v Dallase a aj hardový challenger v mexickom Morelosi. Kariérne toho vzhľadom na to, že ide o mladého hráča v hale nenahral až tak veľa, ale bilancia 40/18 s viacerými vydareními challengrovými vystúpeniami je sľubná.

Bernabe Miralles Zapata je 23-ročný španielsky tenista, ktorý je aktuálne v rebríčku na 220. mieste pričom jeho doterajším maximom bola 196. priečka. Na rozdiel od svojho súpera zatiaľ v tejto sezóne nechytol formu čoho výsledkom je zápasová bilancia 3/7 pričom na žiadnom turnaji nedokázal vyhrať viac ako jeden zápas. Kariérne sa Zapata pohybuje v hale v mínusových číslach - 28/31 aj napriek tomu, že minulý rok bol vo finále turnaja v Hamburgu či semifinále v Columbuse.

Rodionov začal na tomto turnaji výhrou 2-0 nad Kamkem. Dal 11 es a 3 dvojchyby, súpera brejkol 4-krát a svoj servis stratil trikrát.
Zapata začal výhrou nad Durašovičom takisto 2-0. Servisom si veľmi nepomohol keď dal síce 4 esá, ale aj 5 dvojchýb. Súpera dokázal síce 4-krát brejknúť, ale mal aj veľké šťastie pri svojom servise keď Durašovič využil len 1 z 9 brejkbalov.

Dôvody tipu na Rodionova : lepšia forma, lepšia halová bilancia, lepšie vystúpenie v prvom zápase na tomto turnaji, lepší nielen aktuálny ale aj kariérny ranking aj napriek tomu že súper je o tri roky starším hráčom.

Tiket



Chat