• Dátum: 07.03.2020
  • Tip: Salzburg
  • Kurz: 1.38

V pondelok som hral výhru Salzburgu v Altachu, ktorá však nevyšla. Pozrel som si druhý polčas tohto zápasu a Salzburg herne dominoval a hral na jednu bránu. Ak zopakuje takýto výkon tak by si to mohol odskákať Sturm Graz.

Salzburg asi netreba predstavovať keďže je to rakúsky majster v posledných sezónach a pravidelný účastník pohárových zápasov. Tam sa predstavil aj tento rok keď sa celkom ukázal v skupine LM kde uhral v konkurencii Genku, Liverpoolu a Neapolu 7 bodov čo znamenalo presun do EL kde v jarnej fázy vypadol po dvojzápase s Frankfurtom. Hodnota ich hráčskeho kádra je 113 mil. euro. Brankárskou jednotkou je Stankovič, v obrane Wober, Ramalho či Ulmer(6a), v strede poľa Bernede, Mwepu, Junuzovič, Szoboslzai či Okugawa(7g+6a) a v útoku Daka(16g), Hwang(8g+8a), Okafor, Koita(6g) či Berisha. V tabuľke sú zatiaľ na druhom mieste so stratou 6 bodov na vedúci LASK Linz.

Sturm Graz je pravidelný účastník rakúskej bundesligy. Hrá v nej už 54 rokov :). Hodnota ich aktuálneho hráčskeho kádra je 20 mil. euro. Ja osobne rakúsku ligu až tak veľmi nesledujem a tak sú mi veľmi známy len ľudia z našich končín a to tréner Sturmu Nestor El Maestro, ktorý u nás s Trnavou vyhral titul a bývalý útočník Slávie Bekim Balaj(6g+3a), ktorý je druhý najproduktívnejší hráč tohto tímu. Tým prvým je Bulhar Kiril Despodov(6g+6a), ale jeho štart je pre zranenie otázny keďže v doterajších troch jarných kolách neodohral ani minútu. Pekné čísla v produktivite majú aj Rocher(4g+6a), Kiteishvili(4g+5a) a Jantscher(4g). Sturm je v tabuľke na 5. mieste s bilanciou 9-5-7, na druhý Salzburg strácajú 13 bodov.

Salzburg je s domácou bilanciou 8-1-1 najlepším tímom ligy na domácom ihrisku. Ako som písal na začiatku ak zopakujú dominantný výkon s viacerými dobrými príležitosťami z Altachu tak by tento zápas mali zvládnuť za tri body pretože LASK bude túto sezónu veľmi zdatným súperom v boji o titul rakúskeho šampióna.

Tiket



Chat