• Dátum: 07.03.2020
  • Tip: Svitolina
  • Kurz: 1.35

Svitolina ma síce nedávno sklamala na turnaji v Hua Hin kde prehrala s Hibino, ale skúsim reparát a zahrám si jej výhru v semifinálovom dueli v Monterrey na harde proti Rus.

Elina Svitolina je 25-ročná ukrajinská hráčka, ktorá je v rebríčku na siedmom mieste pričom jej maximom bola tretia pozícia. Dokázala vyhrať už 13 titulov na okruhu WTA pričom najväčším úspechom je ten posledný z roku 2018 kedy dokonca vyhrala koncoročný turnaj majsteriek. Túto sezónu začala troška slabšie keď má zatiaľ bilanciu 9/6. Prehrala s veľmi dobrými hráčkami(Anisimova, Kontaveit, Muguruza), ale aj so slabšími hráčkami(Collins, Hibino, Brady).

Arantxa Rus je 29-ročná holandská hráčka, ktorá je v rebríčku aktuálne na 76. mieste pričom jej maximom je 61. priečka. V minulej sezóne dokázala vyhrať až 80 zápasov, ale prevažne išlo o ITF turnaje. Ovládla až 10 z nich z toho až 8 bolo antukových kde sa táto hráčka cíti najlepšie.

Svitolina na ceste do semifinále nestratila ani set v dueloch s Kovinič, Govortsova a Fernandez. Podobne je na tom aj jej súperka, ale tá mala výhodu že jej v prvom kole skrečovala Flink. Potom porazila Davis a Peterson.

Pôjde o druhý vzájomný zápas týchto hráčok. Ten prvý v roku 2011 vyhrala Rus 2-1, ale to je veľmi dávno a navyše v tej dobe mala Svitolina ešte len 16 rokov.

Obe hráčky vo svojej doterajšej kariére zaznamenali na harde takmer rovnaký počet prehier (Svitolina - 100, Rus - 101), ale diametrálne odlišný je počet výhier. Kým Svitolina ich má 226 tak súperka o stovku menej a to 125.

Svitolina potrebuje nazbierať po nevydarenom úvode sezóny sebavedomie. Z môjho pohľadu je určite lepšou hráčkou ako Rus, navyše v jej prospech hrá aj povrch takže zoberiem aj kurz na hranici 1,35 na jej výhru.

Tiket



Chat