• Dátum: 07.03.2020
  • Tip: Německo
  • Kurz: 2.2

V dnešných ženských pretekoch favorizujem nemecké biatlonistky. Tie sa dnes vydajú na českú trať v zložení : Horchler, Hinz, Preuss a Herrmann. Najmä posledná menovaná by mala byť ťahúnkou nemeckého tímu. Strelecky síce nie je úplne spoľahlivá, no ak je bežecky kvalitne pripravená, nemá na ňu v tomto ohľade žiadna biatlonistka.

Práve táto Nemka v šprinte tu v Novom Meste neurobila ani 1 chybu a suverénne vyhrala - pred druhou Anais Bescond (tiež s nulou) mala náskok vyše 27 sekúnd.

Inak je Hermann celkovo štvrtá v rebríčku svetového pohára, no kazí si to najmä "masákmi", kde musia biatlonistky strieľať až 4-krát. Tu je výhoda v tom, že každá biatlonistka má k dispozícii 3 dobíjania a tak je to výhoda práve pre rýchlejšie pretekárky.

Poďme ale na úsekoch č.1 až 3 podľa poradia. Štafetu odštartuje spomínaná Horchler. Tá je najslabším článkom štafety. Tu v Novom Meste (v šprinte) len 31., napriek jedinej chybe. Celkovo sa ale dokáže umiestňovať okolo 20.miesta. Výhodou 1.úseku bude, že sa prvé kolo pôjde takticky po kope a ani súperky nebude mať najvyššieho ranku.

Nórka Knotten je kvalitatívne o level nižšie ako ona, francúzska Simon je dlhodobo len niekde na jej úrovní. Z veľkých favoritiek (celkovo zo štafiet) to je prakticky všetko. Prekvapiť môžu samozrejme viaceré štafety. Na prvom úseku majú napr. Talianky Lisu Vittozzi, no na druhom a treťom úseku majú len biatlonistky, ktoré patria k tým naozaj slabším biatlonistkám a silno im hrozí trestný okruh.

Nemky by ohroziť nemali ani Švédky, ktorým chyba Hanna Oeberg, teda najsilnejší článok švédskej štafety.

Na druhom úseku bude Vanessa Hinz. Tá tu bola v šprinte len 28., no na MS si pripísala fantastické piate (stíhačka) a druhé miesto (individuál).

Najmä Nórky majú na druhom úseku výrazne slabšiu biatlonistku. Debutantka v sv.pohári Ida Lien je síce nádejou do budúcna, no v šprinte tu bola so 4 chybami až 68. Na víťaznú Nemku stratila vyše 3 minúty. Francúzska Braisaz je o chlp lepšia, no v poslednej dobe strelecky veľmi nespoľahlivá :

V šprinte tu urobila až 3 chyby, pred tým na MS v masáku aj stíhačke 6 chýb. V posledných 8 individuálnych pretekoch po sebe si nedokázala pripísať menej ako 3 chyby. Túto sezónu má len 74% úspešnosť, čím si (aspoň zatiaľ) oproti minulej sezóne pohoršila o 4%.

No a na treťom úseku majú Nemky Franzisku Preuss. 10.žena svetového pohára, tu v šprinte trinásta, na MS vo všetkých 4 individuálnych pretekoch do 8.miesta. V porovnaní s Tandrevold (celkovo 6. vo svetovom pohári, no tu s 2 chybami až 25. a na MS v ind.pret. ani raz do TOP10) či Chevalier (tu až 60., inak túto sezónu IBU Cup) ide opäť o biatlonistku, ktorá by mala mať navrch.

SUMA SUMMARUM = Nemky tu majú suverénne najsilnejší/najvyrovnanejší tím. Švédkam chýba hlavná ťahúnka, Nórky majú na druhom úseku nováčika, francúzsky takisto na papieri ani zďaleka nestačia. Fair kurz vidím najvyššie na úrovní 2,00.

Tiket



Chat