• Dátum: 05.03.2020
  • Tip: Diósgyör
  • Kurz: 2.35

No čo vám poviem..futbalová fiesta v Diosgyori (odborne povedané : španielska futbalová slávnosť). Od čias generácie hráčov ako Luque, Gallardo, Fernando, písal sa asi rok 2012-2013 vidíme v Miskolci opäť futbal a pozerateľný futbal ! Po dlhej dobe sa opäť tešíme na zápasy a nejdeme tam len kvôli tomu lebo "musíme".

V tomto zápase som optimista, veľký optimista aj keď je pravda, že ešte stále žijem z eufórie ktorú som prežil cez víkend v Budapesti, kde sme prevalcovali Honvéd jednoznačne 4:0. (kto si má chuť pozrieť zostrih zo zápasu, tak na nasledujúcom linku : https://www.youtube.com/watch?v=zDaZoG220Vc ) dúfam, že na podobnej vlne sa budeme niesť aj túto sobotu.

Ak sa pozrieme na tabuľku formy, tak po posledných 10-tich kolách patrí DVTK 3. priečka za Ferencvárosom a Videotonom (trošku iné rozpočty majú tieto kluby) a po posledných 15-tich kolách 2. priečka za suverénnym Fradi (pre zaujímavosť : v tejto tabuľke formy patrí 3. priečka práve Honvédu, ktorému sme minulý týždeň úplne z cela jasna ukázali kde je sever).

Diosgyor hrá v poslednom období konečne agresívny, útočný futbal a veľmi sympatické bolo, že sme sa nestiahli ani pri vedení 1:0 proti Honvédu ale išli sme stále dopredu a dopredu - máme na to typy hráčov. Navyše nástupy do zápasov majú veľmi ofenzívne a konečne nejdeme do zápasu s tým, že počkáme čo súper a dokedy sa nám podarí neinkasovať a potom uvidíme, ako tomu bolo pri predchádzajúcom trénerovi.

Hráči hrajú s neskutočnou chuťou, bojovnosťou, výborne sa na to pozerá čo samozrejme láka aj divákov, keďže už teraz je predaných veľa lístkov na zápas - očakáva sa krásna návšteva aj keď to bude daždivé počasie v 9-tich stupňoch celzia. Na striedačke máme hráčov, ktorí keď zasiahnu do zápasu tak sú schopní pridať zápasu niečo naviac - spomeniem napríklad Molnára, ktorého už ja osobne očakávam v základe, keďže chlapec má za sebou takéto momenty a bude zaujímavé ho sledovať v tomto zápase či už nastúpi v základe, alebo len okolo 60-tej minúty ako to je u neho zvykom :

v zápase proti :

Puskás Akadémii - nastúpil v 65 min. a v 70 min. dáva gól na 2:1 pre DVTK. (konečný výsledok 2:2)
Debrecenu - nastúpil v 65 min. - neskóruje. (konečný výsledok 1:2)
Paksu - nastúpil v 66 min. - neskóruje. (konečný výsledok 2:0)
Kisvárde - nastúpil v 66 min. - v 83 min. znižuje na 1:2 (konečný výsledok 2:2)
Honvédu - nastúpil v 71 min. - v 79 min. zvyšuje na 3:0 (konečný výsledok 4:0).

za nejakých 120 min. na ihrisku v 5-tich zápasoch - 3 góly. Najlepší strelci DVTK majú na konte 4 góly Iszlai (4x z penalty) a Ivanovski. Minutáž sa však nedá porovnať. Kam sa hrabe Haland - Molnár do základu !

Čo dodať k hosťom z Újpestu ? V útlme, bez formy, bez výkonov, hráči v pozápasových vyjadreniach plačú, nezhody fanúšikov a vedenia klubu, bez domáceho ihriska (nevyhovujúci trávnik, svoje domáce zápasy hrajú stále inde - naposledy napríklad v 230 km vzdialenom Zalaegerszegu - zlý vtip.), zápasy hrané pred 200 divákmi - bojkot fanúšikov a do tohto zápasu zatiaľ v sektore hostí svieti 6 predaných lístkov. - proste úplný opak toho čo momentálne zažíva DVTK. Cez zimnú prestávku navyše nie posilnili ale výrazne oslabili, odišiel ich najlepší strelec Feczesin do 2. Maďarskej ligy (btw. reprezentant HUN), ktorý mal strelených 8 gólov z 12 zápasov ! Za čo fanúšikovia opäť obviňujú vedenie klubu, že nedokázali udržať takého hráča. Ako náhrada miesto neho sa vrátil Novothny z Kórei (pred tým pôsobil už v Újpesti) ale to snáď nikto nemyslí vážne, tých dvoch sa nedá porovnať prakticky v ničom. Novothny hral pred tým práve aj v DVTK, dobrý chlapec to je nehovorím, aj bojovať vie len to futbalové umenie mu chýba a Újpest hrá momentálne presne to čo hrávalo DVTK pred 2-3 rokmi. Novothny na hrote, hľadajú ho, nakopávajú na neho a on je úplne stratený ako Kevin v New Yorku. Občas sa samozrejme trafí, niekedy z penalty občas aj hlavou, ale že by sa na ňom dalo zakladať niečo kreatívne a celú budúcnosť to asi nie.

Navyše minulý týždeň, keď som videl ako obrana DVTK dokázala úplne vymazať z ihriska tak silný útočný tandem Honvédu akým sú Lanzafame (najlepší strelec ligy - 10 gólov) a Moutari a to v domácom prostredí, tak od Novothneho sa ja vôbec neobávam. Proste Lanza nemal jeden moment v tomto zápase.

Ďalšia vec pri ktorej sa chytám za hlavu je to že v zime Újpest vykúpil do svojich radov odchovanca a obrovského srdciara práve z DVTK - Bacsa Patrika, čo je takisto obrovský nonsens, keďže chlapec je síce priemerný, a vyhovuje tak maximálne na posledných 30 minút keď už sú obrancovia súpera dostatočne unavení a on predsa len patrí k rýchlejším útočníkom a občas tak dokázal namútiť vodu, ale proste toto nemôžu v Újpesti myslieť vážne, že predajú Feczesina a nahrádzajú ho Novothnym a Bacsom.

Zhrnutie : Tieto dva kluby momentálne prežívajú úplne iné fázy života. Diósgyor prekvitá sebavedomím a Újpest je kopaný z každej strany. Prinajhoršom si nedokážem predstaviť ako by mala ujsť stávka bez remízy @ 1.76 ja si však idem ostrú 1. GL

Tiket



Chat