• Dátum: 29.02.2020
  • Tip: Slovan
  • Kurz: 1.57

V sobotu sme si vďaka voľbám dali pauzu od ligového futbalu a tak nás čaká v nedeľu plná porcia 6 duelov v najvyššej súťaži. Ja si spomedzi nich zahrám výhru Slovana v Nitre a ešte zvažujem aj stávku na nižší počet gólov v dueli Pohronie - Senica.

Nitra je v tabuľke momentálne na predposlednom mieste s bilanciou 4-4-12 a jednobodovým náskokom na posledné Pohronie. V zime sa definitívne klubu zmocnil ukrajinský investor, ktorý má síce veľké plány, ale okrem trénerskej posily a legendy Dynama Kyjev Anatolija Demjanenka k žiadnym hráčskym príchodom neprišlo. A tak hráčov Nitry môže tešiť aspoň fakt, že klub postupne maže podlžnosti na výplatách, ktoré zostali po minulom vedení. Brankárskou jednotkou je reprezentant do 21 rokov Šípoš, v obrane je jednoznačne najlepším a najskúsenejším hráčom kapitán Pavol Farkaš, ten však dostal v minulom kole v Michalovciach červenú kartu a vyfasoval trest na tri zápasy. V strede poľa si v lige spravili slušné meno Faško či Bilovský a veľký potenciál majú Chobot(3g+1a) či Šefčík(1g+2a). V útoku sa najviac presadzuje legionárske duo Gatarič(3a)-Ristovski(8g).

Slovan sa po presťahovaní na nové Tehelné pole výrazne posilnil a momentálne je určite finančne aj futbalovo najsilnejším klubom v našej lige. V bráne chytá veľmi dobre Greif, ktorému kryje chrbát Šulla, v obrane De Marco, Abena, Bozhikov či zimná posila z Trnavy Lovat, v strede poľa Daniel(8a), De Kamps, Nono(3g+4a), Holman(5g), Moha(8a) či Rabiu a v útoku zimná posila Henty, Ratao(6g) či David Strelec(4g). V lige sú zatiaľ na prvom mieste s bilanciou 15-4-1 a na druhú Žilinu má náskok osem bodov.

Nitra sa síce v úvode jari prezentovala bojovnými výkonmi, ale nedala ani jeden gól a tak získala len bod za domácu remízu s posledným Pohroním. Slovan síce v Trnave nepredviedol dobrý výkon a môže ďakovať Greifovi za zlikvidovanú penaltu a remízu 0-0, ale s Trenčínom už to herne bolo oveľa lepšie. Teraz ho bude čakať zradný zápas na pôde slabšieho súpera, ale ja verím, že to belasí zvládnu a z Nitry si privezú tri body.

Tiket



Chat