• Dátum: 22.02.2020
  • Tip: Ludogorets
  • Kurz: 1.35

Nedeľné analýzy začneme v Bulharsku kde si stavím na výhru obrovského favorita Ludogortsu Razgrad na pôde Veliko Tarnovo.

Etar Veliko Tarnovo hrá v lige ešte len tretiu sezónu. Podľa môjho názoru ide o podpriemerný bulharský klub, hodnota ich kádra je len 3,6 mil. euro a nájdeme v ňom dokonca len troch legionárov čo je v dnešnej dobe unikát. Sú nimi "no name" hráči portugalský stredopoliar Pedro Lagoa, slovinský krídelník Martinovič a albánsky útočník Bojaj(3a). Tarnovo je zatiaľ v tabuľke na 11. mieste s bilanciou 4-7-10. Jednoznačne najproduktívnejším hráčom bol v jesennej časti útočník Mladenov, ktorý dal 7 gólov a pridal 2 asistencie čo mu vynieslo prestup do druholigového bulharského klubu :) Aktuálne je teda najproduktívnejším hráčom Milcho Angelov za 3g+1a.

Ludogorets Razgrad je určite najlepším bulharským klubom v posledných sezónach. Často ho vídame v skupinách európskych pohárov a v zime vstúpil do nášho československého povedomia aj tým, že angažoval za trénera Pavla Vrbu. Ten má k dispozícii káder s hodnotou 52 mil. euro v ktorom je 16 cudzincov a 13 hráčov, ktorí majú skúsenosti s reprezentáciou. K tým najznámejším patria brankár Plamen Iliev, obrancovia Nedyalkov, Cicinho či Manolev, stredopoliari Marcelinho(3g+2a), Dyakov, Anicet či z Paderbornu získaný Cauly a útočníci Keseru(10g+2a), Swierczok(6g+3a), Wanderson, Jorginho(3g+6a) či Lukoki(3g). V tabuľke sú aktuálne s bilanciou 15-6-0 na prvom mieste.

Pôjde o ôsme vzájomné stretnutie, tých doterajších 7 všetky vyhral Ludogorets so sumárnym skóre 26:2. Toto je jasný dôkaz veľkého výkonnostného rozdielu medzi týmito tímami. Ludogorets má na druhé Levski Sofia k dobru síce 6 bodov, ale určite sa nebude chcieť po pohárovej prehre 0-2 s Interom Milán dostať do nejakej výsledkovej krízy a bude chcieť zveladiť svoj náskok na čele tabuľky.

Tiket



Chat