• Dátum: 26.10.2020
  • Tip: Besiktas -1.0
  • Kurz: 2.89

Moja futbalová púť po Európe tentokrát smeruje do Turecka.

V dnešnej dohrávke sa pred televíznymi kamerami stanice Sport 1 (Česko/Slovensko) stretnú dve kluby s úplne odlišnými ambíciami.
Prvoradým cieľom domáceho Denizli bude vyhnutie sa bojom o záchranu, zatiaľ čo prioritou pre Besiktas bude boj o titul, resp. boj o popredné priečky zaručujúce účasť v pohárovej Európe.

Besiktas si vďaka výbornému finišu a trestu Trabzonsporu "na poslednú chvíľu" tretím miestom vybojoval účasť v predkole LM, no jeho púť v kvalifikácii stroskotala hneď na prvom súperovi (PAOK) a rovnako neúspešný bol aj v ďalšom pokračovaní v EL (Rio Ave).

Besiktas je tak v tejto sezóne bez Európy a akosi im nevychádza ani vstup do sezóny 2020/2021. S bilanciou 1-1-2 sa Čierni orli nachádzajú v pásme zostupu a na lídra z Alanyasporu strácajú 12 bodov. Majú však k dobru dva zápasy a v prípade plného bodového zisku budú razom najhoršie štvrtí.

Prvý pokus na posun tabuľkou smerom nahor majú Čierni orli dnes na Denizli Atatürk Sradium. A že sa im na tomto štadióne resp. proti tomuto súperovi darí na výbornú, dokazujú vzájomné zápasy.
Besiktas ovládol posledných 10 duelov bez straty čo i len jediného bodu, aj keď je pravda, že mimo minuloročných súbojov sa naposledy stretli ešte v roku 2010. Takže okrem tých dvoch minulosezónnych, ktoré Besiktas vyhral (1:0 doma a 5:1 vonku) by som ostatným veľký význam neprikladal.

Akákoľvek výhra hostí nám dnes zaručí našu neprehru.
Výhra o gól bude znamenať Návrat vkladu a výhra viacgólovým rozdielom Zelenú.

Tip na výsledok: 1:3

Tiket



Chat