• Dátum: 25.10.2020
  • Tip: Team Vitality +1.5
  • Kurz: 1.38

Ahojte,

dnes nás čaká superfinále turnaja DreamHack Open Fall 2020. V tápase Team Vitality - Heroic volím stávku na to, že Vitality vyhrá aspoň 2 mapy (Je to BO5, čiže sa hrá na 3 víťazné mapy). Nižšie si rozoberieme jednotlivé tímy a dôvod tejto stávky. Tak poďme na to :)

Team Vitality:
- Momentálne 4. najlepší tím na svete k 19. 10. 2020
- Francúzsky tím
- Základná zostava(Svetové poradie za rok 2020, len 20 najlepších tímov):
apEX(35.)
shox(29.)
RpK(36.)
ZywOo(2.)
Misutaaa(44.)
Poradie je len informatívne, nemyslím si, že zobrazuje individuálnu kvalitu jednotlivých hráčov.
- Vitality považujem za druhý najlepší tím súčasnosti. Herne sú v top forme, sú skvelo zohratí. Z posledných 10 zápasov majú bilanciu 7W/3L. Vitality ovládli na tomto turnaji svoju skupinu, s 2 výhrami z 2 zápasov, v konkurencii OG, fnatic a mousesports. Vo štvrťfinále si poradili s NiP(2:0) a v semifinále s BIG(2:0). Vo finále vyššej vetvy si poradil 2:1 s Astralis! Za posledné 3 mesiace majú najlepšie mapy - Dust2(13 zápasov/77%W) a Mirage(8 zápasov,62%W).

Heroic
- dánsky tím
- momentálne 2. najlepší tím na svete k 19. 10. 2020
- základná zostava:
cadiaN
b0RUP
niko
stavn
TeSeS
- Heroic, jeden z najlepších tímov posledných mesiacov. V top 3 sa držia už úctyhodné 2 mesiace. Nepovažujem Heroic za jeden z tých top tímov, skôr taký tím z 2. sledu. Z posledných 10 zápasov majú 6W/4L Na tomto turnaji skončili v skupine na 3. mieste za Astralis a G2. v play-off nižšej vetvy si poradili s North(2:0), v 2. zápase play-off si poradili so Sprout(2:1) a následne aj s BIG(2:1). Vo finále nižšej vetvy si poradili s NiP(2:1) a následne v zápase o postup do superfinále zdolali prekvapivo Astralis(2:1), avšak myslím si, že to mali podstatne ľahšie ako Vitality, keďže astralis prišlo o tú svoju 9 zápasovú neporaziteľnosť a psychicky podľa mňa neboli úplne 100%. Za posledné 3 mesiace majú najlepšie mapy: Vertigo(17 zápasov/53%) a Nuke(18 zápasov/83%).

Vzájomné zápasy hovoria jasnou rečou - Vitality, 7W/2L. Takže Vitality to na Heroic vie, aj keď treba uznať, že Heroic zažíva zlaté časy, keďže to bol tím na hranici top 20 a zrazu je v top 3 už 3 mesiace.

Faktor ZywOo:
ZywOo patrí k jedným z mojich najobľúbenejších hráčov vôbec. Momentálne je v tomto roku 2. najlepší v štatistikách za S1mple-om. Pre Vitality je to alfa a omega, bez neho by boli priemerným tímom na okraji top 20 minimálne. On je ten, kto dokáže zvrátiť zápas, kto dokáže aj v tých najťažších situáciach podať taký výkon, že to zdvihne celý tím zo stoličiek a nabudí ich to. Presne takéto situácie sme mali možnosť vidieť v zápase proti Astralis, kde vyhral pre Vitality niekoľko dôležitých kôl a jeho 4v1 clutch s AWP bol neopísateľný, neskutočný! Na Nuke mu to veľmi síce nešlo mal skóre 11K(*****í)/16D(smrtí) a ADR(priemerne poškodenie za kolo) 59,4 ale potom prišla obľúbená mapa Dust2 a fenomenálny výkon, 25K/13D, ADR 106.2 a nakoniec Overpass 21K/16D a ADR 77,4.

Takže suma sumárum vitality má lepšiu individuálnu kvalitu, faktor ZywOo, na Heroic to vie zahrať. Mapy by som videl nasledovne: Vitality zabanuje Train, Heroic Dust2, Vitality zvolí Inferno a Overpass, Heroic Nuke a Vertigo. Posledná mapa mi vychádza Mirage. Myslím si, že Heroic má na to poraziť Vitality na mapách Vertigo a Nuke a potrápiť na Mirage. Avšak na Inferne a Overpasse im veľa šancí nedávam. Verím tu aj v celkové víťazstvo Vitality, avšak očakávam ťažký zápas a preto radšej volím istejšiu stávku na Vitality, že vyhrajú 2 mapy. Snáď dnes ZywOo bude mať svoj deň a ukáže nám fantastický výkon a rozzelená nám tikety :)

Verím, že sa vám táto analýza páčila, že sa inšpirujete a zanecháte pozitívne reakcie.

Ďakujem za prečítanie, nech sa zelená.

S pozdravom Maci12

Tiket



Chat