• Dátum: 24.10.2020
  • Tip: Neprohra Arsenal
  • Kurz: 1.3

Vitajte pri mojej ďalšej analýze. Dnes budem opäť veriť londýnskym Gunners, ktorý v šiestom kole na domácom trávniku privítajú líšky z Leicestru. Oba tímy majú aktuálne na konte tri výhry a dve prehry.

Dá sa povedať, že v Arsenale sa s týmito dvomi prehrami aj počítalo, predsa len nastúpili na ihrisku Liverpoolu a Manchestru City. Kým s Liverpoolom to bola jasná prehra, so City to až tak suverénne nebolo a k bodu nechýbalo veľa. Naopak Leicester dokázal na hrisku City vyhrať suverénne 2:5, v posledných dvoch kolách ale prekvapivo zaváhal na domácom ihrisku, najskôr s Aston Villou a potom aj s West Hamom. S Aston Villou tam bola citeľne vidieť hlavne neprítomnosť Vardyho, ktorý je otázny aj v tomto zápase, no ja si myslím, že do zápasu zasiahne.

Leicester cez týždeň bez problémov potvrdil rolu favorita a v európskej lige si hladko poradil s ukrajinským celkom Zorya. Naopak Arsenal sa cez týždeň poriadne natrápil vo Viedni a od blamáže nechýbalo veľa, veď s Rapidom prehrávali 1:0. Nutno ale povedať, že na ľavej strane obrany pôsobil Kolašinac, miesto Tierneyho, ktorého očakávam tentokrát a v útoku dvojica Nketiah Lacazette, pričom najmä Nketiah ešte určite nemá dostatočné kvality a je jasné, že tentokrát nastúpi Arsenal s Aubameyangom. Otázny je štart Ceballosa, ktorý hre Arsenalu dodáva ako taký rozum na kopačkách a tiež krídelníka Williana, kde sa ale stále môžeme spoľahnúť na Pepeho.

V obrane Arsenalu je obrovským spôsobom cítiť prítomnosť Gabriela, ktorého kúpa sa naozaj podarila, navyše sa dá čakať, že proti Leicestru už v strede poľa nastúpi aj posila z Atletica Madrid - Partey. Mimo to sa veľmi dobrou formou môže pyšniť pravý zadák Bellerin, ktorý si v posledných zápasoch pripísal pomerne pekné množstvo asistencií a zdá sa, že Hector sa pomaly vracia do časov, kedy o neho mala záujem aj Barcelona.

Čo do vzájomných zápasov, je nutno povedať, že Leicester ešte na Emirates Stadium nezvíťazil, v júli z toho bola remíza 1:1, ktorú zariadil až v 84. minúte Vardy. Posledný zápas vyhrali pred mesiacom hráči Arsenalu, bol to však ligový pohár a zostavy oboch tímov boli pomerne odlišné oproti tím, ktoré nás čakajú dnes. Ja verím, že Arsenal dnes získa minimálne bod, hoci jeho výkony stále nie sú úplne presvedčivé, Artetovi sa nemôže uprieť to, že aj z "nepekných" zápasov dokáže vydolovať dôležité body, ktoré mužstvo dodávajú postupný impulz.

Tiket



Chat