• Dátum: 24.10.2020
  • Tip: Sainz Carlos
  • Kurz: 2.2

Pomaly ale isto sa blížime k záveru tejto sezóny. Preteky v Portugalsku nám, veríme, prinesú ďalšie napínavé a celkovo kvalitné preteky. Vpredu na štarte bez prekvapení. Prvé dve miesta patria Mercedesom, z tretieho miesta vyštartuje Verstappen.

Vyrovnanejší duel sa ale čaká za nimi. Zo štvrtého miesta vyštartuje Leclerc, ktorý opäť dokázal svoje kvality, zo svojho Ferrari vyžmýkal asi maximum. Za ním je Peréz na Racing Pointe, Albon a na siedmom mieste už potom Sainz. Za ním je jeho tímový kolega Norris.

Nedarilo sa naopak Renaultom, ktoré sú tu výrazne pomalšie ako v niekoľkých predošlých pretekoch. Ricciardo vyštartuje len jedenásty, jeho tímový kolega Ocon jedno miesto za ním.

Sainzovi na TOP6 dosť verím. Siedme miesto je na začiatok slušné. Minulé preteky štartoval až desiaty a aj tak skončil v TOP6 (5.). Ak sa aj po štarte nezlepší a ostane aspoň na siedmom/ôsmom mieste, verím že časom za do TOP6 prepracuje. Leclerc sa kvalifikoval minule v Nemecku 4. a skončil 7.

V Tuscan Grand Prix štartoval 5., skončil 8. Problém tu je často ten, že jednoducho v pretekoch už Ferrari tak nestíha, aj keď v Q dokáže ešte čo-to z auta Leclerc vyžmýkať. Uvidíme ako zvládne veľký tlak Albon. Ten potrebuje kvalitný záver sezóny, aby si miesto v Red Bulle udržal.

Suma summarum = Sainz štartuje siedmy, verím že v pretekoch má o niečo väčšie šance ako Leclerc či Albon. Za ním bude určite hrýzť Norris, ale také Renaulty sú tentoraz výrazne pomalšie.

Fair kurz vidím na úrovni 1,80.

Tiket



Chat