• Dátum: 24.10.2020
  • Tip: Ninjas in Pyjamas +1.5
  • Kurz: 1.43

Ahojte,

v tejto analýze si rozoberieme zápas na turnaji Blast Premier Fall Series 2020. Konkrétne to bude zápas medzi Natus Vincere(NaVi) a Ninjas in Pyjamas(NiP), v ktorom volím stávku na to, že NiP vyhrá aspoň jednu mapu. Nižšie si rozoberieme jednotlivé tímy a dôvod tejto stávky.

Natus Vincere:
- momentálne 5. najlepší tím vo world rankingu k 19. 10. 2020
- základná zostava(svetové poradie za rok 2020 z top 20 tímov)
flamie(44.)
s1mple(1.)
electronic(6.)
Boombl4(32.)
Perfecto(41.)
-Poradie je však len informačné, nemusí zodpovedať individuálnej kvalite jednotlivých hráčov.
- NaVi patrí k mojim najobľúbenejším tímom, fandím im už dlho, čiže to bude pre mňa zvláštne sledovať. V súčasnosti si s formou nepotykali. Šli sa rozohrať na menší turnaj, kde boli obrovský favorit na víťazstvo celého turnaja(IEM New York). Avšak sklamali a veľmi, už od začiatku turnaja. Zo skupiny postúpili len tak tak, vďaka lepšiemu vzájomnému zápasu proti Espada. V skupine mali bilanciu 3W/2L, kde prehry prišli s forZe a Virtus.pro oba zápasy 2:0. Vo štvrťfinále si poradili s Gambit 2:0 avšak následne opäť prehrali v semifinále 2:0 s Virtus.pro. Celkový herný prejav NaVi na tomto turnaji nebol optimálny, nepáčila sa mi ich hra. Najlepšie mapy: Dust2(10 zápasov/70%W) a Nuke(12 zápasov/58%W)

Ninjas in Pyjamas:
- Momentálne im patrí až 15. priečka vo world rankingu k 19. 10. 2020
- Švédsky tím
- Základná zostava(Svetové poradie za rok 2020 z 20 najlepších tímov):
twist(38.)
REZ(24.)
hampus
nawwk(18.)
Plopski(22.)
Poradie je však len informačné, nemusí zodpovedať individuálnej kvalite jednotlivých hráčov.
- NiP od zápasu s FaZe hrajú ako znovuzrodení. Po taktickej aj individuálnej stránky to je úplne iný tím ako zápasy predtým. Po tomto zápase vyhrali ďalšie 2. Ich hra sa oveľa zlepšila a myslím si, že z najhoršieho sú vonku, práve naopak, verím, že teraz to bude lepšie a že sú dobre naladení na Blast premier. Na DreamHack turnaji postúpili zo skupiny (ENCE, Sprout a North) z 2. miesta. Vo štvrťfinále narazili na Team Vitality kde podľa papierových očakávaní prehrali 2:0 na mapy (16:10 Mirage, 16:6 Nuke), avšak treba podotknúť, že Vitality sa prebojovalo do Veľkého finále, po tom, čo vo finále vyššej vetvy zdolali dokonca aj Astralis. V ďalšom zápase už v nižšej vetve zdolali FaZe Clan 2:0. V 3. kole nižšej vetvy si poradili s OG taktiež 2:0. Zastavil ich až Heroic v semifinále nižšej vetvy po výsledku 2:1. Najlepšie mapy: Train(8 zápasov/75%W) a Mirage(9 zápasov/56%W)

Vzájomné zápasy hrajú pre NaVi: 7W/3L.

V tomto zápase dá na rozum nie na srdce kurz na NaVi je slušný (1.55). Avšak momentálna forma, rozohratosť a psychika vravia pre NiP. Samozrejme nepodceňujem tímy na IEM New York, ale predsa len tá kvalita v porovnaní s DreamHack je diametrálne rozdielna. Individuálne má navrch NaVi, avšak to je tak všetko, čo majú momentálne podľa mňa.
Vidím to na mapy nasledovne: NaVi zabanuje Vertigo, NiP Dust2, NaVi zvolí Nuke, NiP Overpass, 3 mapa bude podľa mňa Inferno/Train.

Verím, že sa vám táto analýza páčila, že sa inšpirujete a zanecháte pozitívne reakcie.

Ďakujem za prečítanie, nech sa zelená.
S pozdravom Maci12

Tiket



Chat