• Dátum: 24.10.2020
  • Tip: Wolves a Více než 1.5
  • Kurz: 2.27

Od triumfu Wolves v Championship 2017/2018 ubehli už dva roky a pôsobenie Vlkov medzi prvoligovou smotánkou v Anglicku by im vedel závidieť nejeden nováčik.

Sezóna 2018/2019 znamenala pre Wolves 7. miesto a kvalifikačné boje o miestenku do základnej skupiny EL.
Tú si nakoniec vybojovali a v základnej skupine v spoločnosti Bragy, Besiktasa a Slovana Brarislava obsadili 2. miesto čo znamenalo postup do ďalších bojov play off. Po úspešných ťaženiach v dvojzápasoch s Espanyolom a Olympiakosom skončila ich púť vo štvrťfinále, v ktorom bol nad ich sily neskorší víťaz celej súťaže, sevillské FC.

Sezóna 2019/2020 už Vlkom európske boje nepriniesla, keďže miestenka do EL im pretiekla pomedzi prsty doslova v hodine dvanástej po tom, čo Vlci v poslednom 38. kole prehrali na Stamford Bridge a Tottenham uhral potrebný bod v Selhurst Parku. Darmo, že mali so Spurs lepšie vzájomné zápasy (1:2 doma a 3:2 vonku) keďže o lepšom konečnom umiestnení rozhodovalo skóre. Zatiaľ čo Vlci to mali +11, Kohúti na tom boli +14 a tak EL v tomto roku hrajú Spurs.

Wolves zažilo na konci sezóny 2019/2020 doslova smolný moment, no na druhej strane sa o to viac môžu vložiť do zápasov PL a bojovať o Európske poháre naplno bez toho aby sa šetrili na štvrtkové súboje Európskej ligy.

Vrámci 6. kola cestuje na pôdu Molineux Stadium Newcastle a hoci s týmto súperom majú Vlci od svojho návratu medzi elitu priaznivú bilanciu 1-3-0, doma ich poraziť ešte nedokázali.

Za najväčšiu stratu v radoch hosťujúcich Strák by som pokladal absenciu v osobe Martina Dúbravku, ktorého považujem za absolútnu jednotku tímu, a vďaka ktorému sa Straky od svojho triumfu v Championship 2016/2017 a návratu do PL tri sezóny po sebe bez problémov udržali medzi anglickou smotánkou.

Vlkov by mala za triumfom potiahnuť ich najväčšia hviezda a najlepší klubový kanonier posledných dvoch sezón, mexičan Raúl Jiménez.

Ďakujem za pozornosť a Tipu zdar!

Tiket



Chat