• Dátum: 21.10.2020
  • Tip: FaZe Clan
  • Kurz: 1.58

Ahojte,

v tejto analýze sa opäť ponoríme do sveta e-športov, konkrétne hry CS:GO (Counter-Strike: Global Offensive). Vybral som si zápas FaZe Clan - Ninjas in Pyjamas(NiP), v ktorom tipujem výhru FaZe Clanu. Nižšie si rozoberieme jednotlivé tímy a dôvod tejto stávky, tak poďme na to :)

FaZe Clan:
- momentálne na 9. priečke vo world rankingu k 12. 10. 2020
- základná zostava:
NiKo (3.)
rain (31.)
Kjaerbye
coldzera (25.)
broky (21.)
Poradie je však len informačné, nemusí zodpovedať individuálnej kvalite jednotlivých hráčov.
- FaZe Clan patrí k jedným z mojich najobľúbenejších tímov. Po dlhej sérii prehier sa FaZu podarilo postaviť sa na nohy a naladiť sa na víťaznú vlnu. Z posledných 10 zápasov vyhrali 7. Jedna z týchto výhier bola aj proti NiP 2:0 na mapy( 16:10 Mirage, 19:15 Nuke). Na tomto turnaji sa im zatiaľ príliš nedarilo, keďže nepostúpili zo skupiny, z 3 zápasov vzišli 2 porážky(BIG, GODSENT) a jedna výhra(sAw). Štatisticky sú na tom za posledné 3 mesiace takto: 42 zápasov/44%W najlepšie mapy: Mirage(10 zápasov/60W) a Dust2(8 zápasov/50%W). Veľmi by som tu štatistiky do úvahy nebral, keďže ako som spomínal FaZe mal veľmi dlhú sériu, v ktorej sa veľmi trápili. Táto séria im tie štatistiky veľmi kazí. Avšak myslím si, že z najhoršie sú už dávno vonku o čom svedčí aj 7 z 10 vyhratých zápasov.

Ninjas in Pyjamas:
- Momentálne im patrí až 16. priečka vo world rankingu k 12. 10. 2020
- Švédsky tím
- Základná zostava(Svetové poradie za rok 2020 z20 najlepších tímov):
twist(38.)
REZ(24.)
hampus
nawwk(18.)
Plopski(22.)
Poradie je však len informačné, nemusí zodpovedať individuálnej kvalite jednotlivých hráčov.
- NiP si v súčasnosti s formou nepotykali. Nevychádzajú im zápasy, prehrávajú jasne vyhrané kolá, prichádzajú o náskoky v záveroch máp. Momentálne sú v úplne diametrálne odlišnej situácii ako FaZe. Z posledných 10 zápasov vyhrali iba 3(ENCE, Sprout, mousesports)! Na tomto turnaji postúpili z najľahšej skupiny (ENCE, Sprout a North) až z 2. miesta. Vo štvrťfinále narazili na Team Vitality (tento zápas som analyzoval, pozrite si to) kde jasne prehrali 2:0 na mapy (16:10 Mirage, 16:6 Nuke) Za posledné 3 mesiace majú štatistiky nasledovné: 37 zápasov zápasov, 38% víťazstiev, najlepšie mapy: Train(7 zápasov/71%W) a Mirage(9 zápasov/56%W)

Vzájomne zápasy hrajú pre FaZe, za rok 2020 4 zápasy, 4 výhry Faze. Celkovo je to 11W/4L pre FaZe Clan.

Faktor NiKo
- 3. najlepší hráč súčasnosti a zároveň aj celej histórie!(Podľa štatistík, avšak aj podľa mňa je v top 3 určite, ak nie vyššie) Hráč, ktorý dokáže zvrátiť priebeh zápasu, dodať tímu vďaka svojim excelentným výkonom psychickú motiváciu aj v tých najťažších chvíľach. NiP takúto stálu a výraznú oporu nemá.

Vidím to ako zaujímavý zápas, kde však jednoznačne favorizujem FaZe. Individuálna aj tímová kvalita stojí na strane FaZu, forma, komplexnosť máp a fantastická opora v podobe NiKa, to všetko sú faktory, ktoré NiP nemá čím prebiť momentálne.
Myslím si, že NiP zabanuje mapu Nuke, ktorá im dnes nevyšla absolútne a celkovo sa im na nej nedarí alebo podobne ako dnes Dust2. FaZe podľa mňa zabanuje Train. Vychádza mi to na mapy Mirage, Nuke/Dust2 a Inferno/Overpass. Jedinú mapu, ktorú by podľa mňa mohli NiP vyhrať je Train, potrápiť by mohli na mape Overpass, nikde inde im šance nedávam. Pri dobrej voľbe máp to môže skončiť aj 2:0, najhoršie však 2:1, nevidím tu žiadnu šancu pre NiP na viac ako jednu mapu.

Verím, že sa vám táto analýza páčila, za inšpirácie a palčeky hore bude rád.

Ďakujem za prečítanie, veľa šťastia.

S pozdravom Maci12

Tiket



Chat