• Dátum: 20.10.2020
  • Tip: Kontaveit
  • Kurz: 1.3

Z druhého kola ostravského WTA turnaja si zahrám výhru favorizovanej Kontaveit nad Sorribes Tormo.

Anett Kontaveit je 24-ročná estónska tenistka, ktorá je aktuálne na 22. mieste rebríčka pričom jej maximom je 14. pozícia. Na hlavnom okruhu zatiaľ dokázala vyhrať len turnaj v Hertogenboschi, ale jej kariérna bilancia naznačuje, že vie zahrať na každom povrchu. V hale má peknú kariérnu bilanciu 55/26. V tomto roku bola vo finále antukového turnaja v Palerme a dobre zahrala aj na dvoch grandslamoch keď v Austrálii bola 1/4 finále a na US Open v 1/8 finále.

Sara Sorribes Tormo je 23-ročná španielska tenistka, ktorá je v rebríčku na 73. mieste pričom jej maximom bola 64. pozícia. Najlepšie výsledky dosahuje na antuke kde tento rok vyhrala dva národné turnaje počas koronapauzy a potom aj ITF turnaj v Cagnes Sur Mer, ale na ostatných povrchoch už nie je až taká dobrá a kariérne to v hale má síce skromných ale mínusových 11/12.

Kontaveit tu v prvom kole porazila Alexandrovu po veľkej bitke v tajbrejku tretieho setu. Jej súperka začala už v kvalifikácii kde najprv porazila Bogdan, potom po prehratom prvom sete mala šťastie pretože jej súperka Blinkova skrečovala a v prvom kole si poradila s Linette.

Pôjde už o štvrté vzájomné stretnutie týchto hráčok. Všetky doterajšie zápasy(Australian Open 2019 aj 2020 a US Open 2019) sa odohrali na harde a vyhrala ich Kontaveit. Halové podmienky budú určite znovu viacej vyhovovať hre Kontaveit a ja verím, že natiahne víťaznú sériu v dueloch proti Španielke.

Tiket



Chat