• Dátum: 19.10.2020
  • Tip: Martinez Daniel
  • Kurz: 11

Čoskoro nám začne Vuelta a mňa zaujala stávka na Martineza v klasifikácií do 25 rokov. Hlavným favoritom tu je Enric Mas z Movistaru, ďalej prichádza do úvahy Sosa,Gaudu a Vlasov.
Čo sa týka Gauduho a Sosu tak táto dvojica by mala byť hlavne pomocou pre ich tímových lídrov Carapaza a Pinota takže ich úspech v celkovom poradí nebude prvoradý cieľ.
Ďalej tu je Mas a Vlasov.

Čo sa týka Vlasova tak uňho je trochu otázne v akom stave sa momentálne nachádza, pôvodne štartoval na stále prebiehajúcom Gire ale hneď v druhej etape musel odstúpiť. Navyše stále netušíme aký vplyv bude mať naňho trojtýždňový pretek ktorý ešte ani raz neabsolvoval keď Giro bolo prvou grand tour na ktorej štartoval a ako sme si už povedali tak to nedopadlo veľmi slávne.

Čo sa týka Masa tak ten je jednoznačným kurzovým favoritom. Pred dvoma rokmi dokázal skončiť druhý v celkovej klasifikácie práve tu na Vuelte a tento rok uzatváral prvú päťku na TdF. Treba ale poznamenať že tour skončila presne pred mesiacom a absolvovať v plnej intenzite Vueltu pokiaľ by chcel bojovať o celkovú klasifikáciu bude nesmierne náročné.

Na koniec sa dostaneme k Martinezovi ktorý podobne ako Mas tiež štartoval na TdF, veľkým rozdielom ale bolo že hneď v druhej etape stratil šancu bojovať o celkovú klasifikáciu keď sa nevyhol pádu a svoju pozornosť následne zamieril na podporu pre Urana a 13. etapu v ktorej po celodennom úniku dokázal zvíťaziť keď v záverečnom stúpaní si poradil sám s dvojicou jazdcov Bory Kamnom a Schachmannom. Pred Tour štartoval ešte na Dauphine v ktorom dokázal vyhrať celkovú klasifikáciu aj keď treba povedať že množstvo favoritov počas preteku odstúpilo, napriek tomu v etapách kde ešte štartovali tak v stúpaniach dokázal držať krok s absolútnou špičkou.
O celkovej klasifikácií bude okrem náročných stúpaní rozhodovať určite aj časovka ktorá nás čaká v 13. etape a Martinez by mal v tejto konkurencií jasne dominovať možno s výnimkou Masa pri ktorom bude ale veľmi otázne či dokáže po Tour ktorú odjazdil v plnej intenzite znova bojovať v celkovej klasifikácií. Osobne sa mi zdá pri momentálnej situácií kurz 11 na Martineza dosť prestrelený a rád si ho vyskúšam.

Tiket



Chat