• Dátum: 18.10.2020
  • Tip: A.Molčan
  • Kurz: 1.84

V prvom kole halového futures turnaja v Hamburgu si vo vyrovnaných kurzoch zahrám slováka Molčana proti Heymanovi. Molčana považujem v súčasnosti za lepšieho tenistu s väčším potenciálom a videl by som ho ako favorita zápasu proti nevýraznému a bez formy hrajúcemu belgičanovi.

Christopher Heyman má síce v hale solídnu kariérnu bilanciu 75/36 a je to jednoznačne hráč obľubujúci rýchle povrchy, ale až na jeden životný challenger v roku 2017, kde uhral v Adrii finále a porazil tam trebárs Berankisa a Basica (prehral s Ignatikom), je to vyložene futures tenista, ktorý na vyššiu úroveň nemá a zrejme už ani nebude mať kvalitu. Navyše v tejto sezóne toho veľa neodohral, do pauzy kvôli vírusu ešte stihol zopár futures turnajov, ale počas pauzy nehral vôbec a po návrate turnajového kolotoča stihol len 4 zápasy, z ktorých 2 vyhral a 2 prehral a naposledy dostal kanára na harde aj od Eliasa, ktorý je už 3 roky úplne mimo.

Alex Molčan je slovenský tenista, ktorý je jednoznačne najsilnejší na antuke a ak by sa zápas s Heymanom odohrával na tomto povrchu, bol by jednoznačný favorit. V hale a na harde ale Molčan nemá dobrú bilanciu a neodohral tam zatiaľ veľa zápasov (hard 41-20, hala 13-16), preto je v tomto zápase kurz na neho tak vysoký. Molčan je ale hráč, ktorý už hráva predovšetkým challengere, posledné 2 roky už futures turnaje nehráva vôbec a je tak zrejmé, že jeho kvalita je vyššia ako u Heymana, ktorý hráva prakticky len futures. Molčan počas koronapauzy odohral množstvo zápasov na antukových exhibíciach a porazil aj hráčov ako Andrej Martin či Klein, naposledy prehral na challengeri v Prostejove s favorizovaným Tabernerom v troch setoch. V posledných sezónach ale Molčan odohral aj dosť zápasov v hale a neviedol si tam úplne zle, porazil trebárs Novaka, Janviera, Gomboša, Milojeviča, Van de Zandschulpa či Moriyu, čo sú všetko ďaleko kvalitnejší hráči ako Heyman.

V súhrne, v tomto kurze sa určite vyplatí vyskúšať Molčana, ktorý je momentálne proste kvalitnejším tenistom ako Heyman, hráva stabilne challengere a aj keď je to predovšetkým antukár, tak v posledných dvoch sezónach už mal aj dosť hodnotných skalpov v hale a Heyman určite nie je hráč, ktorý by mal pre neho predstavovať extra hrozbu, ktorá by sa nedala zdolať. V tomto kurze za mňa Molčan favorit. GL!

Tiket



Chat