• Dátum: 18.10.2020
  • Tip: Zvolen
  • Kurz: 1.4

Nerád dávam hokejové tipy, ale v týchto zvláštnych časoch urobím výnimku a zahrám si výhru Zvolena nad Košicami.

Zvolen vyskladal na slovenské pomery veľmi slušné mužstvo. V bráne Švéda Rahma a Trenčana dopĺňa do štartu zámorských kempov farmársky brankár NY Rangers Húska. V obrane Kubka, Ivan, Hraško, Melancon a Betker a v útoku Bondra, Viedenský, Mikúš, Puliš, Zuzin či Nuutinen. Zvolen začal výhrou nad Banskou Bystricou 4-1, potom prehral 3-2 u prvého tímu tabuľky Nitry a nasledovali dve výhry s Trenčínom najprv doma 5-3 a potom u nich 3-2.

Košice mali veľké finančné problémy a bolo otázne či vôbec začnú sezónu. Nakoniec sa peniaze podarilo zohnať a vyskladali celkom zaujímavý káder. V bráne by mal byť jednotkou Čech Sedláček, v obrane by mali hrať prím Deyl, Pavlin, T. Slovák či Ružička a v útoku Reway, Michal Chovan, Pospíšil(farma Calgary podobne ako Húska) či Klhúfek. Veľkou nepríjemnosťou pre tento tím sa však stal koronavírus, ktorý napadol veľku väčšinu hráčskej šatne a tak Košičania neodohrali ešte ani jeden súťažný zápas. V príprave odohrali 6 duelov z toho 5 prehrali(vo Zvolene 3-0), posledný zápas s Miškovcom odohrali 25.09.

Jan Šťastný, športový riaditeľ a hlavný tréner A-tímu HC Košice: „Ak začneme trénovať vo štvrtok(15.10.), na prvý zápas by sme mohli nastúpiť už v nedeľu 18. 10. na Zvolenskom ľade. Tím by za normálnych okolností potreboval 2 týždne na dobehnutie vynechaných tréningov, nemáme však na výber. Ak to situácia umožní, nastúpime už v nedeľu s hráčmi, ktorým to umožní zdravotný stav. Chceme už hrať.“

Kurz 1,40 nie je nič moc, ale kvalitnejší a rozohratejší domáci káder by tento zápas mal vyhrať.

Tiket



Chat