• Dátum: 17.10.2020
  • Tip: D. Kyjev
  • Kurz: 1.3

Prvá dnešná analýza smeruje do Premier League, ale nebude to tá anglická, ale tá ukrajinská kde si zahrám výhru favorizovaného Dynama Kyjev na pôde Rukhu Lvov.

Rukh Vynnyky Lvov je ligový nováčik s hodnotou kádra necelých 7 mil. euro. Nenájdeme v ňom žiadne známejšie mená a sú v ňom dokonca len traja legionári. Rukh v doterajších 5 kolách uhral dve remízy s mestským rivalom Lvovom a prekvapivo aj so Šachtarom Doneck. Ja som sa na tento zápas pozrel bližšie a Šachtar si v ňom dal najprv vlastný gól, potom dostal červenú kartu a aj napriek tomu dokázal vyrovnať na 1-1.

Dynamo Kyjev pred sezónou angažovala Mirceu Lucesca ako hlavného trénera čo sa dosť nepáčilo fanúšikom keďže on vyhral 8 titulov s rivalom z Donecka. Hodnota ich hráčskeho kádra je 100 mil. euro a okrem viacerých ukrajinských reprezentantov(Sydorchuk, Karavaev, Tsygankov(3g v tejto sezóne)Supryaga(2g+2a),Mykolenko, Shepelev) nájdeme v tíme aj Rumuna Balutu, Slovinca Verbiča(2g), Uruguyačana De Penu(2a), Portugalčana Gelsona Rodriguesa či Brazílčana Claytona. Dynamo je momentálne na prvom mieste tabuľky s bilanciou 3-2-0 s dvojbodovým náskokom na najväčšieho rivala z Donecka.

Dynamo disponuje viacerými mladými ukrajinskými hráčmi a doplnení o kvalitných legionárov a vedení Lucescom môžu byť nepríjemným súperom aj pre v posledných sezónach suverénny Doneck. Potrebujú sa čo najdlhšie udržať pred svojím rivalom a duel na pôde nováčika by teda mali zvládnuť za tri body.

Tiket



Chat