• Dátum: 16.10.2020
  • Tip: Van Aert Wout
  • Kurz: 1.65

Cez víkend je naplánovaná ďalšia Belgická klasika tento krát to bude Tour of Flanders. 243km je pripravených pre jazdcov s množstvom prudkých stúpaní medzi ktorými nebude chýbať ani známy Paterberg. Podobne ako aj na pretekoch Gent-Wevelgem tak aj tu je po kopcovitej pasáži v závere 15km dlhá rovina na ktorej sa bude finišovať.

Ja si teda opäť zopakujem analýzu na duel Van Aerta proti Van der Poelovi z pred pár dní.
Ako som už aj pred týždňom spomínal tak táto dvojica pôvodne cyklokrosárov patrí momentálne medzi najväčšie klasikárske hviezdy aj v cestných pretekoch. Obaja sú momentálne v skvelej forme a na Gent-Wevelgem tiež patrili k najsilnejším jazdcom. Napriek tomu ani jeden z nich nedosiahol výrazný úspech keď sa kontrolovali hlavne navzájom, zatiaľ čo jazdci ktorý boli s nimi v skupine dostali voľnosť a tú aj využili keď ani jeden z tejto dvojice nechcel potiahnuť toho druhého a myslím že veľmi podobné obrázky môžeme vidieť v závere aj tento krát.

Van Aert sa po pretekoch vyjadril že on už v tejto sezóne dosiahol dosť úspechov a môže si dovoliť teda takto riskovať, teraz je zodpovednosť práve na Van der Poelovi a uvidíme ako sa k tomu postaví. Obaja jazdci disponujú veľmi solídnou rýchlosťou ale zatiaľ čo sa Wva dokázal na tour presadzovať aj v hromadných dojazdoch tak Van der Poelovi oveľa viac sedia dojazdy v stúpaniach ako na rovine. Osobne si myslím že v záverečnom rovinatom finiši nebude Mvdp stačiť na Van Aerta podobne ako tomu bolo aj pred týždňom a jeho jedinou šancou bude striasť sa ho v tých prudkých stúpaniach a na záverečnej rovine si udržať náskok, to bude ale nesmierne náročne keďže momentálna výkonnosť oboch jazdcov je veľmi podobná.
V porovnaní s minulým týždňom nám kurz trošku klesol z 1.7 ale myslím že stále je veľmi hrateľný a ja opäť budem naplno dôverovať Van Aertovi 10/10

Tiket



Chat