• Dátum: 15.10.2020
  • Tip: Jung Ch.S.
  • Kurz: 1.5

Hlavný zápas na UFC FIGHT NIGHT 180 ponúkne bitku v pérovej váhe medzi Brianom Ortegom a Jung Chan Sungom, známym ako Korean Zombie. Obaja sú mimoriadne skúsení bojovníci, obaja už stáli vo veľkých titulových zápasoch a pre oboch je tento duel šancou, ako sa k ďalšiemu titulovému zápasu dostať. Pre mňa je favoritom Zombie, ktorý po návrate do oktagonu po dlhej pauze (3 a pol roka kvôli povinnej vojenskej službe v Kórei) v roku 2017 predvádza skvelé zápasy a výkony a v postoji by mal proti Ortegovi výrazne dominovať.

Brian Ortega má bilanciu 14/1, je to predovšetkým skvelý zemiar a wrestler s čiernym pasom BJJ, polovicu víťazstiev získal cez submisiu, len 3 zápasy dokázal ukončiť na KO. V UFC sa ale stretol skôr s priemernými súpermi, porazil Moicana Carneira a Frankieho Edgara (oboch porazil rovnako aj Zombie na KO v prvom kole) a prehral titulovú bitku s Hollowayom, ktorý Ortegu rozobral v postoji a ukončil TKO po zastavení zápasu doktorom. Práve prehra s Hollowayom bola posledným Ortegovym zápasom, ktorý sa uskutočnil už pred takmer dvoma rokmi a odvtedy nemal američan žiadny zápas, takže sa vracia po dosť dlhej pauze, čo vidím ako značnú nevýhodu v porovnaní s Kórejcom.

Korean Zombie má bilanciu 16/5, z toho v UFC 6/2. Zo začiatku kariéry vyhrával predovšetkým na submisie, ale v posledných rokoch je už postoj jeho jasným štýlom. Pred rokmi porazil aj Dustina Poiriera a prehral titulovú bitku s Aldom, ktorý bol v tej dobe na vrchole a patril k najlepším na svete. Potom mal vyše trojročnú pauzu a vrátil sa v roku 2017, od tej doby stihol v UFC 4 zápasy, z nich 3 vyhral na KO v prvom kole (Bermudez, Carneiro, Edgar) a jedinú prehru bral s Yairom Rodriguezom, čo bola ale neskutočná smola pre Kórejca, ktorý by ináč vyhral na body, ale sekundu pred koncom zápasu v piatom kole ho Rodriguez šťastne trafil lucky lakťom a knokautoval ho prakticky súčasne so sirénou oznamujúcou koniec zápasu. Sung ale predviedol v zápase výborný výkon a určite by ho na body vyhral.

V súhrne, v zápase verím Kórejcovi, ktorý je o triedu lepší v postoji ako Ortega, má skvelý pohyb, fyzičku aj obranu proti takedownom. Ortegovou najsilnejšou zbraňou je zem a submisie, ale Zombieho nikdy nikto neukončil na submisiu. Taktiež je tu zápasová prax, za posledné 2 roky predviedol Zombie 3 skvelé zápasy, zatiaľ čo Ortega od prehry s Hollowayom žiadny zápas nemal. Taktiež kvalita súperov, s ktorými sa Sung stretol je na vyššej úrovni, ako u Ortegu. Pre Ortegu je to v podstate len druhý súper z tej najužšej špičky v kariére (po Hollowayovi) a nemyslím si, že po tak dlhej pauze Ortega zvládne držať tempo s tak skvelým postojárom 5 kôl. Na body je pre mňa favorit Zombie, pravdepodobnosť KO je oveľa vyššia taktiež u Kórejca a aby Ortega ukončil Zombieho na submisiu, čo sa ešte nikdy nikomu nepodarilo, nepovažujem za pravdepodobné. GL!

Tiket



Chat