• Dátum: 12.10.2020
  • Tip: Buffalo
  • Kurz: 1.55

Zdravím,

V tomto týždni som sa rozhodol analyzovať ešte jeden zápas z 5. týždňa NFL.

Konkrétne sa jedná o zápas Titans Bills, ktorý bol odložený kvôli nákaze COVID vyskytujúcej sa v realizačnom tíme Titans.

Titans majú tento rok problémy a corona im k tomu rozhodne nepridá. Problémová je hlavne obrana, ktorá zaostáva hlboko za očakávaniami a výkonmi z minulej sezóny a radí sa medzi 4. najhoršiu obranu v Lige. Útok sa opiera o Hviezdneho RB Henryho, ktorý však už túto sezónu nemá až také dominantné výkony ako minulú a na ich ofenzívny systém run, run, play action si už obrany postupne zvykli, čo sa odzrkadľuje na štatistikách z tejto sezóny.

Tu sa dostávame aj ku kameňu úrazu. Kvôli korona protokolu podľa informácií z dnešného dňa (pondelok) nenastúpia hneď dvaja WR: Ich najlepší Corey Davis a Adam Humphries. Na reserve COVID liste sa nachádza aj veľké množstvo ďalších hráčov: DE Jeffery Simmons, CB Kristian Fulton, OL Kamalei Correa, FB Khari Blasingame, TE MyCole Pruitt.

Problémom teda je nielen zlá obrana. Ich ofenzívny štýl vyžaduje aby obrana dávala pozor na run aj pass, pričom pokiaľ budú mať najlepších recievrov out, výrazne to uľahčuje prácu súperovej obrane. Navyše ked väčšie množstvo hráčov nenastúpi, hráči základnej zostavy si nebudú môcť toľko oddýchnuť a budú musieť ostať viac času v hre, čo zvyšuje šancu na prípadné chyby. Pripočítajme k tomu ešte veľmi krátky čas na prípravu, keďže hráči ešte nemôžu v ich zariadení, ktoré bolo zatvorené trénovať. Psychika hráčov touto situáciou určite utrpí taktiež.

Bills sú túto sezónu k nezastaveniu. Ich útok je 4. najlepším v lige, pričom má v priemere 400 yardov na zápas. Tu je dôležité dodať aj, že sú to štatistiky po 4 výhrach, takže im súper nedal ani yard zbytočne navyše. QB Allan sa rozhýbal k neuveriteľným výkonom a spolu so WR Stefonom Diggsom našiel veľmi dobrú chémiu. Z dôležitých hráčov bude zranený jedine LB Matt Milano, čo by ale veľkú rolu hrať nemalo. Navyše ich korona žiadno nelimituje...

V tomto zápase čakám, že výborná ofenzíva Bills bude proti veľmi zlej obrane Tennessee vo veľkej prevahe a útok Titans nenájde odpoveď na veľké množstvo bodov, ktoré Bills vygenerujú. Tennessee má navyše handicap zavinený korona situáciou v ich tíme.

Nech sa darí.

Tiket



Chat