• Dátum: 02.10.2020
  • Tip: Carreno Busta
  • Kurz: 2.06

Carreno Busta je mojim favoritom v tomto zdanlivo vyrovnanom suboji tretieho kola, kde sa stretnu dvaja spolahlivi hraci s velmi podobnym, nie vsak totoznym hernym stylom (vid nizsie).

Prvym hlavnym signalom je forma. Busta sa vratil po prestavke vo vynikajucej fazone ktoru pretavil do svojho druheho karierneho semifinale na US Open. So Zverevom tam dokonca viedol po dvoch setoch 6:3 6:2, zrejme sa vsak zlakol moznosti prveho velkeho finale a zauradovali nervy. To v tom suboji tretieho kola nastastie nehrozi :). Po navrate z USA prehral hladko s Nadalom v Rime, avsak tento zapas bol len par dni po dvoch namahavych 5-setakoch na harde a na druhej strane sveta. Navyse ako vsetci vieme, Nadal na antuke je Nadal na antuke a nastupit proti nemu unaveny a s nulovym rozohratim na danom porvrchu je vopred jasny vysledok.

Busta si po tomto zapase vybral zasluzeny oddych a vratil sa na dvorce opat vo vynikajucej forme. V prvom kole Roland Garros hladko zdolal bojovnika Millmana 3:0 a v druhom zmietol Argentinca Pellu 6:3 6:2 6:1. Semifinale na US Open mu zarucene dodalo na sebavedomi a nadalej predvadza skvely tenis.

Bautista Agut sa po pauze nevratil v najhorsej forme, no na US Open prekvapivo prehral s Pospisilom. Masters v Rime sa na rozdiel od Bustu nezucastnil a v Hamburgu vypadol pomerne hladko s Rublevom, co ale nie je ziadna hanba.

Jeho prve dve kola na French Open mozu vysledkovo signalizovat skvelu formu, nie je tomu vsak uplne tak. V prvom kole zdolal Gasqueta 3:0, avsak Francuz bol zraneny a hybal sa tak na 50%. V prvom sete viedol Gasquet 5:2 a bol herne jednoznacne lepsim hracom, postupne mu vsak odisiel pohyb a set pustil v tiebreaku 7:6, cim bol cely zapas rozhodnuty. Ak by bol Gasquet fit, vyhral by minimalne prvy set a match by vyzeral uplne inak, dovolim si tvrdit ze aj s inym vitazom. V druhom kole mal Agut challengeroveho Balazsa, ktory ho velmi nepreveril, a tak jeho forma ostava mierne otazna.

Bautista Agut je spolahlivy hrac s kvalitnou defenzivou ktory nerobi zbytocne chyby, avsak v tomto zapase mu to na vyhru stacit nebude. Carreno Busta disponuje presne tymito istymi zbranami a momentalne predvadza kvalitnejsi tenis, je sebavedomejsi a vo vacsej hernej pohode.

Na rozdiel od Aguta vie Busta produkovat aj nebezpecnejsiu ofenzivu a diktovat tempo vymeny so svojim silnym forehandom. Nakolko ani jeden hrac nezvykne robit zbytocne chyby, toto bude klucovy faktor pri vyhravani dlhsich vymen.
Agut vie udrzat loptu v hre, ale na tohtorocnych spomalenych dvorcoch nebude schopny cez Bustovu defenzivu produkovat vitazne udery a jeho super tento fakt vyuzije.
Ked sa Carrenovi otvori prilezitost, vie rychlo a efektivne prejst forehandom z defenzivy do ofenzivy a ukoncovat vymeny. Vacsiu cast zapasu bude mat preto na svojej rakete.

Forma aj herny styl nasvedcuju tomu ze Carreno Busta bude pokracovat vo svojom uspesnom tazeni a postupi do stvrteho kola.

Tiket



Chat