• Dátum: 30.09.2020
  • Tip: FC Astana
  • Kurz: 1.4

Trošku netradične si skúsim zahrať aj tip z kazachstanskej ligy, ktorý mi pri prechádzaní ponuky padol do oka. Ide o duel medzi Astanou a Kaspiy Aktau.

FC Astana vyhral posledných 6 ročníkov kazachstanskej ligy a viackrát sa zaujímavo prezentoval aj v európskych súťažiach, raz hral v skupinovej fáze LM a štyrikrát v EL. Hodnota ich hráčskeho kádra je 20 mil. euro. K najznámejším hráčom patria reprebrankár Nepogodov, srbský stopér Radakovič hosťujúci v tíme zo Sparty Praha, chorvátsky obranca Rukavina, islandský reprezentačný stredopoliar Sigurjonsson(5g) či cyperský útočník Sotiriou(3g). V tabuľke sú aktuálne na druhom mieste s bilanciou 6-3-1 a na vedúci Kayrat strácajú štyri body.

Kaspiy Aktau je ligový nováčik, ich hráčsky káder má hodnotu 5 mil. euro. Nejaké výraznejšie mená v ňom nenájdeme a tak spomeniem aspoň najproduktívnejšieho hráča ktorým je Billal Sebaihi s bilanciou dvoch gólov a dvoch asistencií, čo je celkom pekná bilancia keďže jeho tím zatiaľ dal len 6 gólov a s bilanciou 1-1-8 je na poslednom mieste tabuľky.

Pôjde o druhý vzájomný zápas týchto tímov. Ten prvý vyhrala Astana na pôde súpera 3-2 keď po polčase vyhrávala už 3-0. Priznám sa, že kazachstanskú ligu vôbec nesledujem, ale Astana bola v minulých sezónach v domácich zápasoch dominantná a keď je na jej výhru v súboji s nováčikom kurz 1,40 tak ja ho beriem.

Tiket



Chat