• Dátum: 26.09.2020
  • Tip: FC Sevilla
  • Kurz: 1.79

Cádiz CF - Sevilla FC
La Liga - 3. kolo
Estadio Ramón de Carranza (Cadiz)
Duel odpíska David Medié Jiménez
TV kanál: Digi Sport 3

Tip: FC Sevilla vstúpi do sezóny víťazne

Po Atléticu a Barcelone vstúpia vrámci 3. kola do novej sezóny aj sevillskí Rojiblancos. Na ihrisku nováčika z Cádizu budú plniť rolu veľkého favorita.
Červeno-bieli budú chcieť aj v tejto sezóne bojovať o popredné priečky tabuľky. Španielska La Liga ponúka miestenky do základnej skupiny Champions League pre štyri najlepšie tímy súťaže, no Sevilla to v boji o LM nebude mať také jednoduché.
V konkurencii Blaugranas, Los Blancos či Los Colchoneros, ktorí sa sezónu čo sezónu pravidelne umiestňujú v TOP 3, tak ostáva miestenka do skupinovej fázy CL už len pre jeden tím.
A na tú je v LL okrem Sevillského FC viacero kandidátov - zaradil by som tu netopierov z Valencie, Žltú ponorku z Villarrealu, dobre hrajúci klub z madridskej časti Getafe CF či baskickú dvojičku Real Sociedad a Athletic Club Bilbao.

Všetci spomínaní majú kvalitu na to bojovať na špici o európske miestenky, či už 4. miesto pre LM alebo ďalšie pozície určené pre EL, preto je pre Rojiblancos dôležité, ako si budú počínať na ihriskách súperov, akým je napríklad Cadiz.

Jedinou nevýhodou pre Červeno-bielych z môjho pohľadu je ten fakt, že majú v nohách náročný duel o európsky Superpohár UEFA proti Bayernu, ktorý sa konal len teraz, vo štvrtok večer, a vďaka predĺženiu sa skončil až tesne pred polnocou.

No na druhej strane si myslím, že mužstvo, ktoré dokáže hrať vyrovnanú partiu s Bayernom - ktorý v dnešnej dobe suverénne nemá konkurenciu a valcuje súperov nielen v CL (Barcelona 8:2) ale aj v domácej súťaži (Schalke 8:0) - nemôže prehrať s tímom ako je Cádiz.

"Rovnaký" pohľad na vec má aj asistent trénera Cádizu, Roberto Perera, ktorý pred duelom so Sevillou vyhlásil: "V nedeľu to bude veľmi náročný zápas, hráme totižto proti jednému z nejlepších tímov v Európe."

Nováčik z Cádizu nemá v tomto zápase čo stratiť, do najvyššej súťaže sa kvalifikoval po dlhých štrnástich rokoch. Naposledy medzi španielskou elitou figuroval v sezóne 2005/2006.

Kvalita v tomto meraní síl je suverénne na strane hostí. Domáci Cádiz sa bude spoliehať a dúfať hlavne v to, že na výkone hostí sa prejaví náročný duel proti Bayernu.

Zostavy by mali vyzerať nasledovne:

Cádiz
Cifuentes – Espino, Cala, Mauro, Iza – Jonsson, Mari – Pombo, Fernández, Sánchez – Negredo.

Sevilla
Vaclík – Navas, Koundé, Carlos, Acuňa – Jordán, Fernando, Rakitić – Rodríguez, de Jong, Ocampos.

Tým, ktorí uprednostňujú štvorriadkové analýzy sa týmto oznamom ospravedlňujem, a Vám ostatným vrámci nedeľnej siesty prajem príjemný futbalový zážitok.
Tipu zdar!

Tiket



Chat