• Dátum: 26.09.2020
  • Tip: Polsko Jun
  • Kurz: 1.45

Poľsko U20 - Srbsko U20
CEV U20 ME vo volejbale mužov 2020 - základné skupiny

Tip: Poľsko zvíťazí

Európska mládežnícka špička se zíde do Brna a Kuřimi, kde od dnes, t.j. 26. septembra do 4. októbra 2020 bude bojovat o majstrovský titul.
Češi budú doma obhajovať striebro z posledných ME, vo finále vtedy tesne podľahli Rusku (16:18 v piatom sete).

Už celkom po štvrtýkrát sa ME U20 uskutočnia na území ČR a domáci Češi sa predstavia v skupine A.

Skupina A (Kuřim) --> ČR, Poľsko, Taliansko, Francúzsko, Srbsko, Belgicko.
Skupina B (Brno) –-> Rusko, Nemecko, Turecko, Bielorusko, Ukrajina, Holandsko.

Prvé dve celky z každej skupiny postúpia do semifinále, tretí si to rozdajú v súboji o 5. miesto a štvrtí o 7. miesto. Pre repre na 5. a 6. mieste tabuľky ME po bojoch v základných skupinách skončia.

Živé prenosy z juniorského europského šampionátu pravdepodobne nebude vysielať žiadny český televízny kanál, najskôr sa online streamy objavia aspoň na webe EuroVolley.tv alebo na YouTube kanále EuroVolley --> https://www.youtube.com/user/CEVolleyball , prípadne ako som si všimol, stream bude dostupný aj na Tipsport TV.

V úvodnom dni som si zvolil zápas mladých Poliakov, ktorí sú pre mňa spolu s Talianmi favoritmi na prienik do semifinále.
V béčku by som favorizoval mladých Rusov a Nemcov.

Čo sa mladých Poliakov týka, tí sa na posledných ME umiestnili na 6. mieste, Srbsko na ME 2018 neštartovalo.
ME 2016 Poliaci v domácom prostredí ovládli, Srbi skončili siedmi.
Na ME 2014 zaknihovali mladí Poliaci 2. miesto, keď vo finále podľahli Rusom 0:3, zatiaľ čo Srbi sa umiestnili na 8. mieste.
Vrámci ME 2012 sa zrodil aj zatiaľ jediný vzájomný duel, Poliaci v ňom porazili Srbov 3:0 (25-21, 25-16, 25-22). V Celkovej bilancii skončili Poliaci šiesti zatiaľ čo Srbi skončili v základnej skupine predposlední a nepostúpili ani do bojov o umiestnenie, celkovo tak obsadili 10. miesto.

V dnešnom súboji sa stotožňujem s myšlienkovým pochodom Bookyho, ktorý favorizuje Poliakov. Verím v ich výhru v troch, maximálne štyroch setoch.

Tipu zdar!

Tiket



Chat