• Dátum: 25.09.2020
  • Tip: Etcheverry
  • Kurz: 1.67

Vo finále antukového turnaja v rumunskom Sibiu si zahrám argentínskeho tenistu Tomasa Etcheverryho proti švajčiarovi Hueslerovi. Argentínec sa na turnaji rozohral do fantastickej formy a Švajčiar sa naopak, poslednými dvoma zápasmi pretrápil, preto vo finále favorizujem Etcheverryho.

Tomas Etcheverry je mladý, 21 ročný tenista, ktorý doteraz zbieral úspechy predovšetkým na futures turnajoch. Minulý rok vyhral 3 antukové ITF turnaje a dostal sa do tretej stovky rebríčka, kde je zatiaľ jeho maximum, ale potenciál minimálne na antuke má už teraz rozhodne vyššie. Po koronaprestávke sa vrátil v auguste na antukové turnaje a návrat je to zatiaľ z jeho strany mimoriadne vydarený. Na challengeri v Trieste prešiel kvalifikáciou, v hlavnej súťaži porazil z pozície outsidera domáceho Giannessiho aj Morainga a prehral až vo štvrťfinále s víťazom turnaja Alcarazom, ktorého ale celkom slušne potrápil. Následne si zahral futures turnaj, kde po dvoch výhrach prehral vo štvrťfinále vo veľmi tesnom trojsetovom zápase s francúzskym supertalentom Mayotom. Odtiaľ sa už vydal do Rumunska, kde na challengeroch predvádza vyborné výkony, na minulom opäť prešiel kvaldou a porazil v prvom kole Halysa, vypadol s Rodionovom. Na súčasnom sa dostal až do finále a zaznamenal najlepší výsledok kariéry a jeho forma neskutočne graduje. V prvom kole ešte odohral trojsetový zápas opäť s Halysom, ktorý zvládol, odvtedy už ale nestratil set a obzvlášť posledné 2 zápasy, ktoré vyhral zhodne 6-3, 6-0 proti solídnym antukárom Meligenimu a Cerundulovi ukazujú, že hrá v životnej forme a načasoval si ju ideálne práve na záverečné kolá turnaja.

Marc Huesler je vysoký Švajčiar, ktorý zakladá hru predovšetkým na servise, často chodí na sieť a až donedávna nepatrila antuka k jeho top povrchu, mal tam dokonca mierne zápornú bilanciu. To sa ale zmenilo po životnom turnaji v Kitzbuheli, na ktorom prešiel z kvalifikácie až do finále a tam prehral až po troch setoch s Kecmanovičom. Na turnaji porazil aj hráčov ako Fognini (ktorý ale zápas jasne odchodil) a Lopez (ten má už zase pre zmenu to najlepšie dávno za sebou) a ukázal, že dokáže zahrať vyrovnane aj s veľkými hráčmi, ktorých dovtedy na futures a challengeroch veľmi nestretával. Na nasledujúcom challengeri v Sibiu ale vypadol hneď v prvom kole s Rinderknechom, ktorý je úplne z formy. Na tomto challengeri si ale opäť spravil chuť, keď postupne cez Miedlera, Ortega- Olmedu, Goja a Gomez- Herreru prešiel až do finále. Treba ale povedať, že los bol k nemu mimoriadne prívetivý, všetci títo hráči sú na rozhraní futures a challengerov a ani jeden nemá formu. Napriek tomu sa Huesler poslednými dvoma zápasmi neskutočne pretrápil, keď proti Gojovi aj Gomez- Herrerovi odohral 3 dlhé sety, obaja ho v zápase 3x brejkli a stratil na rozdiel od svojho súpera množstvo síl.

V súhrne, vo finále verím viac Etcheverrymu, ktorý sa výrazne zlepšil a myslím, že futures už nebude musieť hrať, keďže má v pohode na challengerovu úroveň. V posledných 2 zápasoch stratil dokopy len 6 gamov a ani jediný servis, takže by mal byť plný síl a formu má na úplnom vrchole. Huesler sa už ukázal aj na ATP úrovni, ale ťahá už dosť dlhú sériu ťažkých zápasov, na tomto turnaji za posledné 2 dni odohral 2 ťažké, trojsetové zápasy, kde dokopy musel odohrať až 68 gamov, z toho 2 TB (pre porovnanie, Etcheverry svojich súperov deklasoval a odohral tak len 18 gamov). Forma aj fyzička by mala byť na strane Etcheverryho. GL!

Tiket



Chat