• Dátum: 11.07.2020
  • Tip: FC Sevilla
  • Kurz: 1.44

V španielskej La Lige nás čakajú posledné tri kolá a ja si zahrám výhru FC Sevilla, ktorá na domácom trávniku privíta Mallorcu.

Sevilla je aktuálne na štvrtom mieste tabuľky, teda na poslednom, ktoré by znamenalo postup do budúcej sezóny LM. Na piaty Villareal majú aktuálne 6 bodov k dobru. Mallorca je nováčik a má veľké záchranárske starosti. Aktuálne je na 18. mieste, ktoré by znamenalo zostup s trojbodovou stratou na zachraňujúci sa Alaves.

Okrem rozdielnej tabuľkovej situácie je rozdielna aj forma oboch tímov. Po reštarte súťaže odohrali obe mužstvá 8 zápasov. Domáca Sevilla štyrikrát vyhrala a štyrikrát remizovala. Celkovo počas sezóny tento tím trpí na veľký počet remíz keď ich majú až 12. Hosťujúca Mallorca má po reštarte bilanciu 2 výhier - 1 remízy - 5 prehier.

Sevilla je tradične silná v domácom prostredí kde to má 8-7-2 a zopakujem aj to čo som písal minulý týždeň keď som hral prehru Mallorcy na ihrisku Atletica. Mallorca je s bilanciou 1-2-14 najhorším tímom na ihriskách súperov a v týchto 17 zápasoch dostala až 39 gólov.

Pre oba tímy je to veľmi dôležitý zápas. Mallorca potrebuje body na záchranu. Sevilla hrá posledné dve kolá so silnými súpermi (San Sebastian, Valencia) a tak by sa prípadným víťazstvom priblížila veľmi blízko vytúženej miestenky do LM. Majú horšie vzájomné zápasy ako piaty Villareal a tak potrebujú získať v posledných 3 kolách aspoň 4 body aby sa nemuseli spoliehať na výsledky súpera. Verím, že prvé tri zapíšu hneď v tomto dueli a nadviažu tak na jesennú výhru 2-0 na ihrisku Mallorcy.

Tiket



Chat