• Dátum: 09.07.2020
  • Tip: Usman K. vyhraje na body nebo tech. rozh.
  • Kurz: 2.7

Titulový zápas vo welterovej váhe v UFC medzi obhájcom Usmanom a vyzývateľom Masvidalom. Pre mňa je Usman pomerne veľký favorit, ale kurz na jeho výhru 1,35 sa mi nepozdáva a radšej zahrám, že vyhrá na body, čo mi príde dosť pravdepodobné.

Kamaru Usman prehral v kariére jediný zápas, aj to ešte pred vstupom do UFC, kde drží skvelú bilanciu 11-0. Z tých 11 výhier získal až 8 na bodové rozhodnutie, len dvoch súperov dokázal ukončiť KO a jedného utiahnuť na submisiu. Nikdy ho ešte nikto nedokázal ukončiť na KO, čo je najsilnejšia zbraň jeho súpera Masvidala. Usman je na welter dosť veľký, ťažký, má famóznu fyzičku a nie je to bojovník, ktorý by chodil do prestreliek, skôr si dáva pozor aby nebol trafený a dokáže veľmi účinne prenášať hru aj na zem. V posledných 4 zápasoch porazil samú elitu UFC weltru, pripísal si výhry s Covingtonom, Woodleym, Dos Anjosom a Maiom. Až 3 z týchto 4 výhier šli na decision po 5 kolách a Covingtona ukončil až v samom závere piateho kola. Myslím, že to dostatočne vystihuje štýl jeho boja a jeho najväčšie zbrane.

Jeho vyzývateľ Jorge Masvidal len na poslednú chvíľu nahradil Burnsa a nemal skoro žiadny čas na prípravu, okrem toho musel určite narýchlo zhadzovať a bolo by obrovským prekvapením, keby dokázal držať krok celých 5 kôl s Usmanom, ktorý je v príprave ďaleko dlhší čas. Masvidal sa v UFC vyšvihol až minulý rok, dovtedy nepatril medzi elitu UFC a prehral dosť zápasov s priemernými súpermi, jeho prvý veľký skalp získal až v roku 2017, kedy ukončil Cowboya Cerroneho, potom ale prehral s Maiom aj Thompsonom na decision. Rok 2019 ale katapultoval Masvidala do úplne iného sveta, keď po dvoch senzačných KO, ktoré uštedril Darrenovi Tillovi a Askrenovi (skočené koleno hneď na úvod zápasu), dokázal poraziť aj Nate Diaza v zápase, ktorý zastavili doktori pre veľký cut Diaza na oku. V zápase s Tillom bol ale Masvidal jasne horší v prvom kole, až prišlo senzačné KO, ktoré trafil v prestrelke, kde si Till nedal pozor a výhru nad Askrenom by som nepreceňoval, keďže zápas trval len 5 sekúnd a to skočené koleno trafil tak trošku aj so šťastím a na niečo podobné si dá Usman určite pozor.

V súhrne, Usman je borec, ktorý ukončuje len veľmi málo zápasov, väčšinou vyhráva na bodové rozhodnutia. Masvidala taktiež dokázal ukončiť na KO len jediný súper a väčšinu zápasov prehral na decision. Ak Masvidal netrafí v prvých kolách nejaký senzačný KO úder, čo sa proti Usmanovi nepodarilo ešte nikomu, tak očakávam, že ho Usman uťahá fyzicky, ako väčšinu súperov a vyhrá pohodlne na body. GL!

Tiket



Chat