• Dátum: 26.06.2020
  • Tip: Andorra
  • Kurz: 2.21

Ahojte!

Dnes je pred nami posledného kolo skupiny B finálového turnaja španielskej ACB ligy. Pre svoju analýzu si vyberám zápas medzi Burgosom a Andorrou.

Hneď na začiatok treba podotknúť, že do SF postupujú zo skupiny len 2 tímy. Šancu postúpiť ich však má až 5 - Burgos, Andorra, Valencia, Gran Canaria a Real Madrid.

Môj dnešný tip bude na výhru Andorry, ktorú tu sledujem od začiatku a jej výkony sa mi veľmi páčia. Prehrali síce prvé dva zápasy zhodne o 16 bodov, ale potom zničili Zaragozu o 20 bodov a tiež aj Real 91:75.

Najprv si však predstavíme tím BURGOSU.

HRÁČI

"Domácim" oproti základnej časti chýba najmä Clark, ktorý bol jedným z najlepších hráčov tímu, no Burgos ukazuje, že sa vedia zaobísť aj bez neho. Vlajkovú loď tímu držia trojkári Benite, Fitipaldo a McFadden. Na môj vkus im však chýba dominantný pivot, keďže Burgos dosť absentuje na doskoku.

ŠTÝL HRY + MORÁLKA

Ide o typických trojkárov, ktorí však vedia čo-to uhrať aj v PAINTE. Každopádne, psychika s nimi určite hrať nebude, keďže stratili vyhraté duely proti Canarii (z -10 v poslednej štvrtine, sa dostali do vedenia, no prehrali v predĺžení) a najmä PROTI VALENCII! (počas zápasu viedli aj o 18 bodov, záver však totálne nezvládli v obrane).

ŠANCE NA POSTUP

Nakoľko aj Burgos uhral výhru proti Realu, "stačí" im vyhrať tento zápas a spoliehať sa na výhru Valencie proti Gran Canarii.

Poďme si teraz predstaviť aj našu ANDORRU.

HRÁČI

"Hostia" majú tiež 1 výraznú absenciu, nakoľko im chýba Diagne. Lenže, na rozdiel od Burgosu si túto "dieru" zašili a pod košom hrá čoraz lepší Olumuyiwa. Inak majú rovnaký tím ako v základnej časti. Navyše, dnes už nastúpi aj uzdravený Todorovič, ktorý nahádzal Zaragoze 26 bodov (6/6 trojky). Okrem neho sú skvelí strelci aj Hannah, Čech Jelínek, Senglin či Walker.

ŠTÝL HRY + MORÁLKA

O Andorre môžeme povedať, že je to typický Run n' gun tím. Strieľajú, pokiaľ na to majú príležitosť a nečakajú 24 sekúnd na poslednú strelu ako to robí napríklad Tenerife. V každom zápase mali viac útočných doskokov ako ich súper a navyše, úspešnosť 3PT je veľmi dobrá.

Do zápasu vstupujú určite v lepšom rozpoložení ako Burgos, keďže ostatné 2 duely vyhrali a najmä ten o 16 bodov proti Realu im dodal sebavedomie.

ŠANCE NA POSTUP

Šance na postup sú úplne identické ako v prípade Burgosu. "Povinná" výhra a potom sa spoľahnutie na výhru Valencie.

ZÁVER

S kurzom sa zrejme aj dá súhlasiť, no môj favorit je jasný. Andorra je na koni, môžu sa prvýkrát v histórii klubu pozrieť do FINAL FOUR/do semifinále ACB a navyše, vráti sa im Todorovič. Na zápas sa veľmi teším a pekne verím, že sa inšpirujete.

Veľa šťastia všetkým!

Tiket



Chat