• Dátum: 25.06.2020
  • Tip: Furia eSports
  • Kurz: 1.74

Furiu som hraval v poslednom obdobi dost casto s nizsimi kurzami, tak ma celkom potesilo, ze tu dnes mame kurz uz o nieco vyssi.

Ako som uviedol vyssie, na Furiu som tu napisal uz dost analyz a aj ked posledna nevysla, no k tomu sa este dostanem, tak si stale stojim za tym, ze Furia je momentalne urcite najsilnejsi celok co sa tyka americkej vetvy CSGO. Z velkych turnajov vyhrali Blast Showdown, DH, kvalifikovali sa do ESL pro league z prveho miesta a na ESL: RtR vypadli az vo finale. Na tejto ceste v poslednych mesiacoch porazali timy bez problemov - sposobene urcite aj tim, ze americke timy su momentalne ovela slabsie ako tie z EU. Vysledkom je posun na 5. miesto v rebricku, pred par dnami boli aj 4. Na Blast finals sice zakopli, no podla mna im bolo uskodene a to hlavne v zapase s MIBR, kde za stavu 13:12 pre Furiu po drope Fallena zo servera im toto kolo bolo zobrane a po naslednom resete ho vyhrali MIBR, pricom furia uz nemala ekonomiku a tuto mapu stratila 14:16, nasledne sa to uz s Furiou viezlo a bolo vidiet, ze to ovplyvnilo cely zapas, ktory nakoniec prehrali. Reset kola bol vsak proti pravidlam nakolko v tomto kole uz bolo sposobene poskodenie a preto sa kolo malo dohrat a zapas nasledne zapauzovat, aby sa Fallen mohol pripojit. Pravidla umoznuju reset kola len dovtedy, kym nebolo sposobene poskodenie. To ich zosunulo do lower bracketu, kde potom porazili TL a v "malom finale" prehrali prave s ich dnesnym superom EG - vsetko velmi tesne mapy. Firepower Furie je obrovska - KSCERATO, Yuurih a Hen1 su vsetko lepsi hraci ako hraci EG. Najvacsi rozdiel je na pozici entry fraggera, kde Yuurih je o dost silnejsi hrac ako Tarik. AWP pozicia je asi najvyrovnanejsia, no mne osobne sa zda Hen1 o kusok lepsi sniper ako Cerq. No a ostatnych riflerov ma Furia urcite kvalitnejsich.

EG ma s Furiou H2H 4-0, takze to vyzera ze to na Furiu vedia no jeden zapas bol este v minulom roku, kedy Furia nedosahovala dnesnych kvalit, dalsie 2 zapasy su len zapasy v ESL lige. Posledny zapas bol na spominanom Blaste, kde EG vyhralo tesne 2-1 pricom najlepsi hrac zapasu bol stanislaw , nemyslim si ze zopakuje znova podobny vykon. EG hralo zo zaciatku roka velmi slaby Counter-Strike, kde skoncili na 8. mieste na ESL : RtR a rovnako aj na DH , kde brali prehry s timami ako C9, GenG, MIBR - co su vsetko slabsie timy ako Furia. Zobudili sa az na Blastshowdowne, kde uz sa ich hra zacala zlepsovat a zacali potvrdzovat to, ze boli niekedy TOP1 tim na svete. Kazdopadne uvidime ci nadviazu na vykony zo svojej "zlatej ery".

Co sa tyka draftu, tak podla mna uvidime presne tie 3 rovnake mapy ako naposledy. Teda : Vertigo, Inferno a Train. V pripade, zeby teda EG chceli na istotu zabanovat OP, tak by si Furia mohla picknut Mirage, na ktorej maju 100% win ratio. No skor si myslim, ze to risknu a zabanuju Mirage s tym, ze dufaju, ze Furia si OP nepickne a uprednosti radsej VTG, to si osobne myslim aj ja.

H2H hra sice proti nam vdaka comu mame mozno vyssi kurz, no ja si myslim ze dnes je cas na odplatu. Furia ma vsetky predpoklady nato, aby dokazala tento zapas vyhrat. Ocakavaju sa tesne zapasy a preto si este v LIVE mozno zahram overy na kola v jednotlivych mapkach, aj ked tuto stavku absolutne neoblubujem. 2,5/5 GL

Tiket



Chat