• Dátum: 23.06.2020
  • Tip: Frankfurt -1.5
  • Kurz: 1.94

Dobrý deň,

som prekvapený, že na túto udalosť ešte nikto nenapísal analýzu, tak sa to pokúsim zhrnúť ja.

V poslednom kole Bundesligy sa stretnú dva celky, ktorým už v podstate o nič nejde. Hostia z Paderbornu skončia bez ohľadu na výsledok posledný, Frankfurt sa v prípade výhry a zaváhania Freiburgu môže posunúť na 8. priečku.

Vychádzať zo vzájomných zápasov veľmi nemá cenu, jediný smerodajný údaj je z tejto sezóny, kedy viac než pred polrokom Frankfurt prehral v Paderborne 2:1. To bola predposledná výhra hostí v Bundeslige, odvtedy ťahajú šnúru 14 zápasov bez výhry.

V tomto zápase vidím mnoho faktorov, ktoré môžu ovplyvniť túto stávku. Začal by som negatívnymi faktami, a to podotknutím, že Frankfurt nie je jednoducho tím, ktorý by hral na čisté kontá. So skóre 56:58 sa síce neradia k úplne najhoršie brániacim tímom, ale ten gól väčšinou Frankfurt dostane. Ak by ste chceli spočítať čisté kontá Frankfurtu v tejto sezóne Bundesligy na domácom trávniku, postačia vám na to prsty na jednej ruke. Naviac 3 zo 4 týchto čistých kont prišli proti tímom z prvej 7 - Lipsko, Leverkusen, Hoffenheim a jedno proti Augsburgu, neviem, či sa v týchto zápasoch zamerali hlavne na obranu alebo mali skôr šťastie, ale obrana určite nepatrí k ich dominantnej stránke. Podotkol by som však, že Paderborn disponuje najhorším útokom v lige a obrana Frankfurtu by nemala byť skúšaná tak, ako by tomu bolo v iných zápasoch.

Ich dominantnou stránkou je určite útok. Silva, Kamada, da Costa, Dost, Kostic - to sú jednoducho hráči, s ktorými si iný, ako útočný futbal neviem predstaviť. Už to možno nie je mužstvo, ktoré hralo semifinále Európskej ligy, ale stále je to popredný tím Bundesligy, v ktorého moci je streliť Paderbornu minimálne 2,3 góly.

Frankfurt však na kolená zrážajú ich nevyrovnané výkony, častokrát nezbierali body tam, kde potrebovali (dvakrát prehra s Mainzom, prehra s Paderbornom, remíza s Dusseldorfom,..) a preto teraz nie sú v tabuľke tam, kde by chceli, ale určite by sa chceli rozlúčiť so sezónou víťazne a neviem si na to predstaviť lepšieho súpera, ako beznádejne posledný tím Bundesligy.

Určite sa naskytá myšlienka, ako bude tento zápas prebiehať, keďže oba tímy už “nehrajú o nič”. Paderborn sa možno bude chciet rozlúčiť s Bundesligou výherne, ale po 14 nevyhraných zápasoch a hlavne domácou prehrou 1:5 s Werderom, kde išlo prakticky “o všetko”, im je len ťažké veriť. Naopak, útočne ladenému tímu by sa doma proti doposiaľ najhoršej obrane v lige nemalo problém presadiť a tak urobiť víťaznú bodku za touto sezónou.

Ďakujem všetkým za prečítanie, prípadnú inšpiráciu či komentár a prajem veľa zelených tiketov.

Tiket



Chat