• Dátum: 20.06.2020
  • Tip: Slovan
  • Kurz: 1.65

V šlágri kola na seba narazia prvé dva tímy našej ligy. O tom, že Slovan bude majstrom Slovenska nie je pochýb a v tomto stretnutí mu na definitívu stačí zisk bodu, ale ja si aj napriek tomu zahrám jeho výhru na ihrisku omladenej Žiliny.

MŠK Žilina prežil v koronapauze turbulentné obdobie, keď až 17 hráčov dostalo prostredníctvom poštového kuriéra výpovede. Traja z nich sa nakoniec vrátili do kádra, ale zbytok sa rozbehne po futbalovom svete (Holec do Sparty, Kaša a Káčer do Plzne, Mihálik do Č. Budejovíc a pod.). Jedným z tých trojice navrátilcov je kapitán Paur, ktorý má odohraných v lige 199 zápasov čo je viac ako celý zbytok mužstva dokopy ak nepočítame náhradného brankára Volešáka. Druhým najskúsenejším hráčom je s 57 zápasmi obranca Vallo. Priemerný vek základnej zostavy v prvom pokoronovom zápase s Trnavou bol necelých 21 rokov. Mládežnícky reprezentanti Sľuka, Bernát, Iľko, Myslovič či Gono majú svoju kvalitu, ale ani výhra s výrazne pozmenenou zostavou Trnavy nebola až tak presvedčivá.

Slovan je aktuálne jasne najlepším slovenským mužstvom. V bráne reprezentačná dvojka Greif, v obrane bulharský reprezentant Božikov, Abena či spoľahlivý Pauschek. V strede poľa majú veľkú kvalitu Rabiu či Holman, na krídlach Daniel či Moha. V útoku sa dobre javia slovinskí mladíci Ožbolt a Medved a to sú ešte na striedačke v zálohe fantastický Weiss či veľký talent slovenského futbalu Strelec. Slovan si po pauze poradil doma 1-0 s Ružomberkom a v pohári 4-1 so Zlatými Moravcami.

Slovan jednoducho disponuje oveľa kvalitnejším a o niekoľko levelov skúsenejším tímom. Navyše žilinská filozia útočiť za každú cenu bude v tomto zápase hrať v prospech belasých, ktorý nebudú musieť útočiť na zaparkovaní autobus pred bránou súpera ako sa im to občas v lige stáva. Práve pre tieto okolnosti si zahrám výhru Slovana vo vysokej dôvere.

Tiket



Chat