• Dátum: 20.06.2020
  • Tip: Polášek/Zelenay
  • Kurz: 1.3

Vo finále bratislavského turnaja pre slovenských hráčov nastáva moja obľúbená situácia keď sa zohratí špecialisti na debla predstavia proti hráčom, ktorí ho až tak nevyhľadávajú.

Tímy špecialistami sú Filip Polášek, ktorý je v deblovom rebríčku na 8. mieste a v minulej sezóne sa nám predstavil aj na turnaji majstrov. Jeho parťákom je Igor Zelenay, ktorý sa nachádza aktuálne na 70. mieste. rebríčka. Keďže Filip obchádza top turnaje a Igor je na pomedzí ATP/challenger tak spolu hrávajú prevažne v Davis Cupe. Ich spoločná bilancia je 36/16.

Ich súperi sú Norbert Gomboš, ktorý sa v aktuálnom deblovom rebríčku nenachádza a jeho maximom bola 238. pozícia. Kariérne to má záporných 43/64 a aj to sú prevažne zápasy challengrového okruhu. Jeho parťák Lukáš Klein je v rebríčku na 490. mieste pričom najvyššie bol na 385. mieste. Kariérne je síce pozitívny 47/33, ale drvivá väčšina výhier je z futures okruhu. Spolu odohrali len challenger v Bratislave v roku 2018 kde dokázali prekvapiť Brkiča s Pavičom a potom prehrali s Molčanovom a práve dnešným súperom Zelenayom.

Okrem deblovej kvality a zohratosti bude v tomtu dueli hrať pre favoritov aj zápasová vyťaženosť Kleina, ktorý tu včera najprv odohral trojseťák s Gombošom, potom dvojseťák vo dvojhre a dnes o jednej hodine poobede ho čaká finále singla proti Molčanovi.

Tiket



Chat