• Dátum: 13.06.2020
  • Tip: Zalaegerszeg
  • Kurz: 2.05

Veľmi dôležitý - 6 bodový zápas z hľadiska záchrany.

Ak Zalaegerszeg zvíťazí dostane sa s 38-mi bodmi do bezpečnejších vôd a budú môcť 4 kolá pred koncom trošku vydýchnuť, ak tento zápas neustoja, budú to mať veľmi ťažké, keďže žreb im v ďalších kolách veľmi nepraje, čaká ich : Kisvárda vonku - max. 1 bod ak vôbec, Honvéd doma - v momentálnej forme ako sa Honvéd rozbehol, tiež veľmi nepríjemný zápas a nemôžu sa na to spoliehať, Újpest vonku - takisto veľmi ťažký zápas, pri troške šťastia max. bod. a v poslednom kole 2. Videoton doma a to takisto je veľmi ťažké. Paks ich v prípade výhry v tomto zápase o 1 bod predbehne a v ďalších kolách doma porazia beznádejne posledný Kaposvár, priechodný bude doma pre nich aj DVTK, a okrem toho majú zápasy vonku proti Puskásu 0 b. a v Debrecene čo asi bude v poslednom kole tiež za 0 ak Debrecenu pôjde tiež o záchranu, ale aj tak 6 bodov reálnych v nasledujúcich kolách a toľko bodov Zala získa len veľmi ťažko.

Čiže boj o všetko a myslím si, že sú si toho aj dostatočne vedomý čo ukazuje ich zápas v stredu proti DVTK vonku. Áno bol to dôležitý zápas a dalo sa z Miskolcu priviesť všetky body, ale ľahšie by to malo byť doma proti Paksu a bezpochyby dôležitejšie - tak k tomu pristúpil aj tréner ZTE a pošetril si svojich TOP hráčov. V stredajšom zápase proti DVTK nenastúpili v základe hlavne ich ofenzívni ťahúni : ich najlepší strelec Radó Andras 28 z. (12 g.), ich druhý najlepší strelec Bobal Gergely 24 z. (8 g.), stredopoliar a tvorca hry Nikola Mitrovic 26 z. (3 g.), ich nová ofenzívna posila Bole Lukács, ktorý prišiel v zimnom prestupovom období, ale má výborné ukazovatele 7 z. (3 g.) - všetci dostali len tak 20-30 min. v zápase. Nakoniec si po dobrom výkone odviezli z Miskolcu remízu po výsledku 1:1.

Paks - oni to skôr striedajú v defenzíve, kde sa asi bude aj v tomto zápase lámať chlieb, ofenzívny zápas ZTE, kde bude otázkou len to dokedy dokáže Paks odolávať a či to dokáže celých 90 min. Paks má dvoch nebezpečných hráčov a ak oni vychytajú horší deň tak Paks nemá čo ponúknuť, sú to 33 ročný Bode 24 z. (5g.) a 31 ročný Konyves 24 z. (9g.). Síce výsledky majú po korona štarte úctihodné doma s Vidi 0:0 vonku v Mezokovesde 2:0 a doma s Ferencvárosom 2:2. Čiže prvé 3 tímy ligy a 5 bodov - klobúk dole, lenže dovolím si povedať, že zatiaľ mali viac šťastia ako rozumu a výsledky sú skôr faktorom šťastia ako nejakým futbalovým umom. Narozdiel od Zalaegerszegu, ktorý momentálne hrá veľmi slušný futbal a ešte aj v oslabenej zostave dokázali odohrať výborný zápas v stredu Miskolci, keď úplne v pohode mohli odviesť všetky 3 body.

Bezpochyby obrovská výhoda v tomto zápase bude momentálne domáce prostredie Zalaegerszegu, pre ktorých to je prakticky "must win" zápas, dúfam, že im to nebude zväzovať nohy. Paks vo väčšine svojich zápasov spolieha na defenzívu a smerom dopredu toho veľa futbalového predviesť nedokážu, narozdiel od ZTE, ktorý má síce len o 2 body viac ako Paks, ale skóre má +5, kým Paks to má -10. Navyše vekový priemer hlavne hráčov, ktorí môžu byť v tomto zápase tí ktorí dokážu nakloniť misky váh na svoju stranu je podstatne vyšší na strane Paksu a to sa v tomto pravidelnom zápasovom tempe streda-víkend môže takisto veľmi ľahko prejaviť, - navyše ZTE si svojich ofenzívnych hráčov cez týždeň pošetril kým v Paksi odohrali proti Fradi fyzicky náročných 60 min.

Zhrnutie : Dovolím si povedať, že ZTE je momentálne lepším tímom, hlavne v ofenzíve. Je to síce pre oboch zápas sezóny z hľadiska záchrany a v tomto prípade môže zahrať výrazný faktor práve domáce prostredie. Ofenzíva ZTE oddychovala, kým Paks zarezával. Vekový priemer hráčov, ktorí dokážu strieľať góly je na strane ZTE - 25 kým na strane Paksu to je - 32.

Fair kurz niekde pri 1.80 - 1.85. GL

Tiket



Chat