• Dátum: 09.06.2020
  • Tip: Benfica
  • Kurz: 1.45

Už minulý týždeň sa nám rozbehla moja obľúbená portugalská liga po koronapauze a rozbehla sa vcelku netradične keď ani jeden zo štvorice favoritov(Porto,Benfica,Sporting,Braga) nedokázal svoj zápas vyhrať. V druhom pokoronovom kole by teda mali toto zaváhanie napraviť a ja verím, že hráči Benficy to aj na pôde Portimonense zvládnu.

Portimonense hrá v lige ešte len tretiu sezónu. V prvých dvoch skončili na 10. a 12. mieste, ale či pridajú aj ďaľšiu je otázne keďže aktuálne sú na 17. zostupovom mieste so stratou 6 bodov na záchranu. Benfica je na tom oveľa lepšie keď aktuálne spolu s Portom majú rovnaký počet bodov(60) a delia sa teda o prvé miesto.

Čo sa týka skladby kádra tak na tom tiež budú lepšie hostia. Ten domáci je ocenený na 18 mil. euro. K najznámejším hráčom patria : brankár Gonda, obrancovia Jadson(3g) a Anzai, stredopoliari Bruno Costa a Dener(4g) a útočníci Boa Morte(3g+5a) a Jackson Martinez. Káder Benficy má hodnotu 270 mil. euro a obsahuje viacero známejších mien : Vlachodimos, Rubén Dias, Grimaldo(6a), Weigl, Samaris, Taarabt, Pizzi(14g+8a), Rafa Silva(5g+3a), Cervi, Carlos Vinicius(15g+7a) či Seferovič.

Rozdielna je aj aktuálna forma, ale tentokrát hrá pre domácich, ktorý dokázali v úvodnom kole poraziť Gil Vicente 1-0. Išlo však o vyrovnaný zápas keď mali loptu 52% času, na strely to bolo 6-6 z toho na bránu 2-2. To Benfica síce doma s Tondelou len remizovala 0-0, ale herne jasne dominovala keď pri 61% držaní lopty vyhrala na strely 26-4, ale len 5 z nich smerovalo na bránu zatiaľčo súper nevystrelil na ňu ani raz.

História vzájomných zápasov je pomerne chudobná keď sa ich odohralo len 7. Bilancia z pohľadu Benficy je 5-1-1. Hostia sú teda jasným papierovým favoritom tohto stretnutia a ja očakávam, že tieto papierové predpoklady aj potvrdia.

Tiket



Chat