• Dátum: 09.06.2020
  • Tip: 2:1
  • Kurz: 4.8

Aby som povedal pravdu, tuto stavku som mal uzavretu uz vcera. Nakoniec som ju vsak stornoval, ale potom mi to v hlave vrtalo este cely vecer a aj dnes a musim sa k nej vratit (myslim, ze ma trochu aj value, hned vysvetlim preco). Proste poznate ten pocit, ked nieco tusite, tak dnes mam taky citak cely den ja, ze Faze padne. Ale samozrejme to nie je len o pocite, dam k tomu aj racionalne dovody. Este aby som vysvetlil value, na zaciatku bol na BIG kurz 2.95 a na tuto stavku 4.80, potom kurz vcera vecer padol na 2.82, no na presny vysledok ostal a dnes rano ked som to chcel podat, ale nemal som cas, tak kurz uz bol iba 2.62 (taky mame aj v tomto okamihu). Tak som si povedal, ze kaslem nato, lenze teraz pozeram, ze kurz na presny vysledok je 4.80 stale. Takze hoci padol povodny kurz o 3 desatiny, kurz na tuto stavku nabral hodnotu.

Vela ludi si mysli, ze Faze vyhra na pohodu a ze dostali najlahsieho mozneho supera a ze cesta do upper finals bude jednoducho free win. Je to kludne mozne, ale ja osobne si to nemyslim. Faze je Faze, co si budeme hovorit. Drzia 7. miesto v rebricku a ich forma je brutalna - na ESL:RtR vsetky povedzme 2nd tier timy (kde mnohi radia aj BIG) vymazali a k tomu pridali vyhry nad Mouse, G2, NIP. No v playoff v hornej casti pavuka padli s Astralisom a potom nasledne nezvladli ani finale lower bracketu s G2, takze brali 3. miesto. Co si myslim, ze je dolezite spomenut a co by mohla byt potencionalna slabina je ich novy hrac, ktory nastupil namiesto Olofa - Bymas. Pravdu povediac moc sa odneho necakalo, ale Bymas sa tejto ulohy zhostil relativne dobre, ba priam az nad ocakavania. Preto si vela ludi mysli, ze Faze neoslabilo, ale podla mna sa to casom moze prejavit. Bymas ma iba 16 rokov a neverim, ze bude hrat bez chyb, par clutchov zahral dobre, ale tlak bol mensi, kedze bol novy. Teraz sa vsak tlak na neho bude zvysovat a myslim si, ze mozu prist chyby. A budem v to dnes dufat. Jeho rating sa nejako nevymyka normam - 1.02. Velkou zbranou Faze je Niko - ten hra momentalne v GOD mode a s ratingom 1.22 vstupuje papierovo do tohoto zapasu ako najlepsi hrac, uvidime ci to potvrdi. Potom nadpriemer hra Coldzera, no zvysni 3ja nehraju nijak excelentne, dokonca rain si vie vybrat aj velmi slabu chvilku v zapase. Faze je urcite priechodny tim a bola by chyba prirovnat ho k full zostave Astralis.

BIG - ako som pisal uz aj v inej analyze, je moj cierny kon turnaja. Priznam sa, ze kedysi som ich nemal rad, lebo ma stali dost penazi a to hlavne kvoli Xantaresovi, ktory hral na online turnajoch ako totalny troll a bot (pouzil by som aj nieco tvrdsie, ked si nato este dnes spomeniem). BIG sa posledne turnaje hra z gaming house a je evidentne vidiet na vysledkoch, ze im to prospelo. Mensie turnaje v podstate valcuju a na tu na DH dokonca vyhrali skupinu (podobne ako Faze, tu svoju), kde nestratili ani jeden zapas. Postupne vyplieskali Mad Lions, Mousesports a Complexity. Palebna sila BIGu je obrovska, kde az 3 hraci maju rating 1.18 a vyssie (to ich radi medzi top 10% najlepsich hracov na proscene), aj ked je to trocha skreslene slabsimi supermi, ale aj tak sa ten rating podla mna pocita. Pokial udrzia aky taky standart, a hlavne Xantares nebude robit blbosti, myslim si, ze Faze timu pekne zakuria. (ale mozno to dopadne ako iDisbalance vcera u spiritu, kedy dal za 25kol 5 fragov a TS hral v podstate 4v5, nebudem malovat certa na stenu).

Mozno sa bude niekto pytat, preco riskujem a nehram cistu. Odpoved je taka, ze neverim, ze BIG dokaze vyhrat 2:0, pretoze na Mirage je Faze silny a sanca, ze ich tam porazia je mensia. Ale zaroven si myslim, ze ani nepadnu 2:0 a uvidime decider. Bany klasika - Train a Vertigo. Faze pickne urcite spominanu Mirage (toto, ale mozu predpokladat aj BIG a poriadne sa pripravit). U BIGu je to tazsie predikovat, ale myslim si, ze picknu D2, kde sice Faze ma %, ale tie vyhry neboli az take presvedcive. Decider budam dufa, ze bude NUKE a tam ma BIG urcite sancu utrhnut vyhru.

No pomalicky mi koncia znaky, napisal som svoju najdlhsiu analyzu na Tipsporte a asi aj v zivote. Tak budem, dufat ze sa to aj oplati. Riziko je samozrejme vysoke, preto dovera a vklad budu nizsie (1/5), ale ked to vyjde a ja by som to nepodal, tak by som bol sam na seba nahnevany este pekne dlho :). Preto nato obetujem jednu veceru, ktora by mi zato pravdepodobne aj tak nevysla. Neocakavam, ze so mnou budu ludia suhlasit, ale aspon ste si mohli precitat iny pohlad na tento zapas. Takze GoBIG a dufam, ze neprehrate 2-16 a 5-16, lebo sa budem citit ako somar :D GL.

Pardon za chybicky v texte :)

Tiket



Chat