• Dátum: 06.06.2020
  • Tip: FC Köbenhavn
  • Kurz: 1.39

Futbalový kolotoč po koronapauze ožíva a ja som si z nedeľného programu vybral zápas dánskej ligy medzi FC Kodaň a Randers.

FC Kodaň je najslávnejší dánsky klub, ktorý pravidelne hráva európske pohárové súťaže. Hodnota jeho hráčskeho kádra je 40 mil. euro. K najznámejším hráčom patria islandský stopér Sigurdsson, ľavý obranca Boilessen, stredopoliar Zeca, kedysi veľký dánsky talent ešte len 25-ročný ľavý krídelník Viktor Fischer(9a), na pravom krídle je produktívny ešte len 18-ročný Daramy(4a) a v útoku sú to Biel(3g+3a), Michael Santos(7g+3a) a N´doye(8g+4a). Kodaň je v ligovej tabuľke na druhom mieste so stratou 9 bodov na prvé miesto a rovnakým náskokom na tretie miesto.

Randers je síce pravidelný účastník prvej ligy. V minulej sezóne skončili ôsmy a v tej predminulej až na 13. mieste. Hodnota ich hráčskeho kádra je 7 mil. euro. Okrem útočníka Marvina Egha, ktorý zahviezdil počas svojho krátkeho pôsobenia v Spartaku Trnava a darí sa mu aj v tejto sezóne keď má bilanciu 6g+7a a je najproduktívnejším hráčom tímu však iných známejších hráčov v tíme nenájdeme. V produktivite sa presadzujú ešte aj Riis(4g+5a) a Kamara(4g). V tabuľke sú aktuálne na 7. mieste.

Tip na Kodaň dávam z týchto dôvodov :
- kvalitnejším tím domácich
- veľmi dobrá domáca bilancia Kodane(10-1-1) a slabšia vonkajšia bilancia Randers(3-2-7)
- rozdielny rozjazd po koronapauze keď Kodaň vyhral 4-1 na pôde ôsmeho Lyngby, zatiaľčo Randers prehrali 0-1 doma s dvanástym Hobrom
- Randers dlhodobo nevie na Kodaň zahrať, prehrali s ním posledných 6 vzájomných zápasov a historicky to na pôde FC majú 2-3-15

Tiket



Chat