• Dátum: 14.03.2020
  • Tip: Jacquelin Emilien
  • Kurz: 2.7

Na moje prekvapenie tu šiel kurz hore a tak si zahrajem túto udalosť. Emilien Jacquelin má za sebou naozaj skvelú sezónu, v ktorej až 7x skončil na stupni víťazov. 2-krát z toho to bolo v stíhačke. V oboch prípadoch si zároveň výrazne polepšil, keď ešte v Hochfilzene neurobil jedinú chybu a fantasticky poskočil z osemnásteho na tretie miesto.

Skvele si počínal aj na MS v Antholzi, kde to dokonca vydalo na zlatú medailu. Opäť bezchybný a fantastický posun zo šiesteho miesta na stupeň úplne najvyšší.

Významne sa posunul smerom hore aj v stíhačke v Rupholdingu, vtedy to bol posun o 6 miest (z 12. na 6.), pričom 3x bežal trestné kolo. Stíhačka sa túto sezónu šla potom ešte vo francúzskom Annecy - tu opäť významný posun z 20. na 6.miesto - 2 trestné kolá.

Tu Emilien štartuje tretí a aj keď je za ním nie ďaleko hladná smečka kvalitných biatlonistov, v tejto pozícii mu verím. Má pri sebe Martina Fourcada, pre ktorého to budú posledné preteky v kariére a obaja môžu vytvoriť veľmi slušné tempo už v úvodnom kole.

Tiket



Chat