• Dátum: 12.03.2020
  • Tip: Eckhoff Tiril
  • Kurz: 3.5

Tiril sa po majstrovstvách sveta, kde sa jej až šokujúce nedarilo, dostala v Novom Meste späť do formy. Najprv bola jedna zo štyroch účastničiek ženskej štafety, kde Nórky vyhrali. Tiril šla posledný úsek a opäť to bežecky i strelecky skvele zvládla. Na ležke raz dobíjala, pri streľbe v stoji dokonca ani raz.

Nórky boli po treťom úseku na prvom mieste, no náskok bol úplne zanedbateľný. Do sekundy strácali Ukrajinky aj Francúzsky. No napokon mali vďaka Tiril Eckhoff v cieli 28 sekundový náskok pred biatlonistkami z Francúzska.

No a prvé miesto mala pri svojom mene aj v individuálnom závode. V masáku mala jedinú chybu a teda trafila 19/20 terčov. V cieli mala luxusný 25 sekundový náskok pred Švédkou Oeberg, ktorá mala takisto 1 trestné kolo.

Ako som už napísal, Tiril vôbec nevyšli majstrovstvá sveta, kde nebola ani raz v TOP6 (samozrejme čo sa týka solo pretekov). Ale pred tým v sezóne vyhrala až 6 pretekov. Aj napriek veľmi zlým majstrovstvám má túto sezónu 82% úspešnosť na streľbe. Suverénne lepšie, než 3 sezóny pred tým (75-77%).

To je na úrovní Oeberg či Wierer (83) a podstatne lepšie než má Herrmann (77). Nórka má inak stále šancu získať veľký glóbus za celkové víťazstvo v SP. Momentálne síce stráca až 69 bodov na Wierer, no momentálne by neodratávala ani 1 bod (2 najhoršie preteky), zatiaľ čo Talianka momentálne odrátava 35 bodov.

Fair kurz vidím skôr na hranici 3,00.

Tiket



Chat