• Dátum: 07.03.2020
  • Tip: Benfica
  • Kurz: 1.42

V 24. kole portugalskej futbalovej ligy budem aj napriek pondelkovému domácemu zaváhaniu futbalistom Benficy na pôde Setubalu.

Setubal je pravidelný účastník prvej ligy veď v nej tiahne aktuálne 16-tu sezónu v rade. Z týchto sezón však skončili raz šiesty, raz siedmy, raz ôsmy a až 12-krát v druhej polovici tabuľky takže idú označiť ako podpriemerný portugalský klub. Hodnota ich hráčskeho kádra je 15 mil. euro. Najznámejšími hráčmi ich kádra sú gruzínsky reprezentačný brankár Makaridze a alžírsky útočník Nabil Ghilas. Setubal je v tabuľke na 12. mieste s bilanciou 6-9-8. Ich slabinou je určite ofenzíva keď dali doteraz len 16 gólov čo je najmenej v lige. Odzrkadluje to aj tímová produktivita v ktorej sú najlepší : Eber Bessa(2g+3a), Helder Guedes(2g+2a), Zequinha(2g+1a), Hildeberto a Carlinhos(2g).

Benficu asi netreba predstavovať. Je to portugalský veľkoklub, ktorý pravidelne hráva v európskych pohároch. Hodnota ich hráčskeho kádra je 331 mil. euro. K najznámejším hráčom patria brankár Vlachodimos, obrancovia Rubén Dias a Grimaldo(6a), stredopoliari Weigl, Samaris, Taarabt, Pizzi(13g+8a), Rafa Silva(5g+3a) či Cervi a útočníci Carlos Vinícius(15g+7a) či Seferovič. Benfica bola dlho na čele tabuľky a to dokonca s veľmi pekným náskokom. Z posledných 7 zápasov však vyhrala len jediný. Na prvý pohľad to vyzerá mizerne, ale hrala dvakrát s Šachtarom Doneck, raz s Bragou, Portom a dobre hrajúcim Famalicaom takže narazila na veľmi silných súperov.

Z posledných 10 ligových stretnutí je bilancia z pohľadu Benficy 8-1-1. Aktuálne Benfica stráca na vedúce Porto jediný bod takže potrebuje natiahnuť nejakú víťaznú šnúru a čakať na zaváhanie súpera. Výhra na pôde Setubalu je teda povinnosťou a očakávam ju aj ja a dávam ju vo vyššej dôvere.

Tiket



Chat