• Dátum: 07.03.2020
  • Tip: Polasek/Zelenay
  • Kurz: 1.35

Hneď na úvod napíšem, že k tomuto zápasu ani nemusí prísť. Je jasné, že Slovensko za nepriaznivého stavu 0-2 nasadí deblistov Poláška so Zelenayom. Čo však urobí český kapitán Navrátil je otázne. V nominácii sú síce Forejtek s Kolářom, ale môže prísť k zmene. Ja osobne si myslím, že k nej nepríde a pošetrí skúsené duo Veselý/Rosol do dvojhier.

Filip Polášek má 34 rokov a ako sám hovorí prežíva druhú tenisovú kariéru pretože mal pre problémy s chrbátom 5 rokov pauzu. Tá mu však vychádza na výbornú keď sa dostal už na ôsme miesto rebríčka a jeho maximum je ešte o priečku lepšie. Jeho parťák Igor Zelenay má 37 rokov a je to takisto deblový špecialista. V rebríčku je na 70. mieste pričom jeho maximom je 50. priečka. V minulej sezóne vyhral svoj prvý ATP turnaj v Petrohrade a vyhral aj tri challengrové turnaje.

Jonáš Forejtek je ešte len 18-ročný hráč, ktorý má síce peknú deblovú bilanciu 29/9, ale v rebríčku je až na 339. mieste. Spolu s Vrbenským síce vyhrali minulý rok challenger v Liberci, ale o tom že to ešte je mladý nevyrovnaný pár svedčia tohtoročné prehry na futures turnajoch s "no name" Sanchez Jover/Vives či Binding/Hoyt. Jeho parťák Zdenek Kolář má 23 rokov a v rebríčku je na 214. mieste pričom najvyššie bol na 138. mieste. Kariérnu bilanciu má 146/106 a dokázal vyhrať 7 challengrových turnajov takže sa dá označiť za slušného deblistu.

Kým Slováci majú spolu odohraných viacero zápasov s bilanciou 35/16 okorenenou tromi challengovými turnajovými výhrami a aj keď proti slabším súperom tak aj daviscupovou neporaziteľnosťou tak pre český pár to bude spoločná premiéra.

Tak ako pri predošlých deblových analýzach aj tentokrát vsádzam na vyššiu deblovú kvalitu a zároveň zohratosť.

Tiket



Chat