• Dátum: 07.03.2020
  • Tip: Francie
  • Kurz: 2.5

V mužskej štafete favorizujem Francúzov. O víťazstvo by sa tu mali pobiť, už ako tradične, práve Francúzi a Nóri. Takéto poradie tu bolo v 3/4 doterajších mužských štafetách v tejto sezóne, pričom Francúzi raz vyhrali a dva krát boli na 2.mieste.

Veľa bude záležať hneď od prvého úseku. Tam majú obe štafety najslabšie články. Za Nórov pôjde v úvode Christiansen, za Francúzov Guigonnat. V šprinte tu urobili obaja po chybe, francúzsky biatlonista ale skončil o 10 miest vyššie (15. vs. 25.), pričom skončil o 29 sekúnd lepšie, čo rozhodne nie je zanedbateľný náskok. Guigonnatovi dosť možno pomohla prestávka v IBU Cupe.

Na druhom úseku to bude Jacquelin vs. Dale, kde to fakt vidím 50:50. Na treťom úseku za Francúzov nepôjde Fourcade, ale Desthieux. Na prvý pohľad obrovská strata, no Fourcadovi sa tu bežecky v šprinte vôbec nedarilo a Simon Desthieux skončil aj s 2 trestnými kolami na 8.mieste.

Na treťom úseku pôjde za Nórov Tarjei Boe, ktorý bude proti Francúzovi miernym favoritom. Je ale dosť možné (dávam tomu 55-60%), že Tarjei bude musieť po 2.úseku nejakých 10-20 sekúnd dohánať.

No ale na štvrtom úseku majú Johannesa, ktorý tu v šprinte nemal konkurenciu. Avšak, práve na druhom mieste skončil Fillon Maillet, pre ktorého to bolo už šieste individuálne 2.miesto v tejto sezóne a aj preto je vo svetovom pohári celkovo stále druhý.

Na Johannesa síce pri rovnakej úspešnosti streľby (10/10) stratil 23 sekúnd, no drvivú väčšinu tejto straty nabral v úvodnom kole. Šanca na to, že obaja pôjdu na 4.úseku tesne za sebou/spolu je viac než vysoká a preto mi výsledný kurz 2,50 príde prehnaný. Fair kurz vidím aspoň o 2 desatinky dole a preto aj tu dávam vysokú dôveru.

Tiket



Chat