• Dátum: 05.03.2020
  • Tip: Braga
  • Kurz: 1.42

V predohrávke 24. kola portugalskej ligy som si vybral tip na výhru domácej Bragy s Portimonense.

Braga je po trojici portugalských veľkoklubov jednoznačne klub číslo 4 v tejto krajine. V posledných 10 sezónach sa len dvakrát neumiestnila v top 4. Hodnota jej hráčskeho kádra je 108 mil. euro. K najznámejším hráčom patria Bruno Viana, Wallace, Sequeira, Esgaio(5a), André Horta, Ricardo Horta(6g+5a), Wilson Eduardo,Trincao(5g - v lete prestupuje za 31 mil. euro do Barcelony), Galeno(4g), Paulinho(10g+3a) či Rui Fonte(3g+2a). V tabuľke sú aktuálne na treťom mieste s výraznou stratou na vedúce duo Porto-Benfica, na štvrtý Sporting majú k dobru 4 body.

Portimonense hrá v lige ešte len tretiu sezónu. Hodnota ich hráčskeho kádra je 23 mil. euro. Jednoznačne najznámejším hráčom je bývalý útočník Porta Jackson Martinéz. V produktivite sa najviac presadzujú Dener(4g), Jadson(3g) ,Aylton Boa Morte(2g+5a) a Japonec Anzai(1g+1a). Práve produktivita je najväčším problémom tohto tímu. V doterajších 23 dueloch dali len 15 gólov a s bilanciou 2-10-11 sú na predposlednom teda zostupovom mieste. Na nezostupujúci Pacos Ferreira strácajú už 6 bodov čo je taký istý počet výhier aký dosiahli od začiatku sezóny.

Od postupu Portimonense do ligy sa odohralo 5 vzájomných zápasov. V štyroch vyhrala Braga a v jednom sa zrodila remíza. Diametrálne odlišná je aj forma oboch tímov. Z posledných 10 zápasoch to majú domáci 7-1-2(dve prehry v EL s Glasgow Rangers) čo je dosť slušné keď zoberieme do úvahy, že v týchto dueloch narazili aj na Benficu, Porto a dokonca až dvakrát na Sporting. Hostia sú na tom diametrálne odlišne keď z posledných 10 mačov to majú 0-4-6.

Hrám výhru domácich aj napriek tomu, že práve dnes prišli o trénera Amorima, ktorému aktivoval výkupnú klauzulu v zmluve (10 mil. euro) Sporting a tak odišiel z Bragy.

Tiket



Chat