• Dátum: 29.02.2020
  • Tip: Salzburg
  • Kurz: 1.37

Netradične v pondelok nás čaká dohrávka rakúskej ligy v ktorej sa na ihrisku Altachu predstaví favorizovaný Red Bull Salzburg, ktorý v boji o titul s Laskom Linz potrebuje vyhrávať a ja očakávam, že to v tomto dueli zvládne.

Altach hrá v lige ešte len šiestu sezónu a rozhodne sa nedá označiť za nejaký špičkový rakúsky klub. Hodnota jeho hráčskeho kádra je len necelých 10 mil. euro. Nájdeme v ňom 9 legionárov, ale až na Sidneyho Sama bývalého hráča Schalke, Leverkusenu či Hamburgu tam nejaké známejšie mená nenájdeme. Známe meno však nájdeme na trénerskej lavičke kde sedí Alex Pastoor bývalý tréner Slávie Praha. Altach je v tabuľke na ôsmom mieste a je jasné, že si zahrá v skupine o záchanu. Na posledný Innsbruck má náskok šesť bodov.

Salzburg asi netreba predstavovať keďže je to rakúsky majster v posledných sezónach a pravidelný účastník pohárových zápasov. Tam sa predstavil aj tento rok keď v piatok vypadol po dvojzápase s Frankfurtom. Hodnota ich hráčskeho kádra je 113 mil. euro. Brankárskou jednotkou je Stankovič, v obrane Wober, Ramalho či Ulmer, v strede poľa Bernede, Mwepu, Junuzovič, Szoboslzai či Okugawa a v útoku Daka, Hwang, Okafor či Berisha. V tabuľke sú zatiaľ na druhom mieste so stratou 3 bodov na vedúci LASK Linz.

Veľmi zaujímavé sú vzájomné zápasy týchto tímov. V posledných 10 dueloch hráči Red Bullu nestratili s týmto súperom ani jediný bodík. LASK Linz vyzerá byť v tejto sezóne vo veľmi dobrej forme o čom svedčí aj jeho pokračovanie v EL kde už je medzi poslednými 16 tímami. Pre Salzburg je to teda vážny súper v boji o titul a preto potrebuje takéto zápasy zvládať a čakať na súperovo zaváhanie či vzájomný duel.

Tiket



Chat